KSW

Poznate kazne nakon tučnjave Dagestanca i Slovenca, ima i doživotnih suspenzija

Foto: Screenshot

BORBA između Uroša Jurišića i Šamila Musaeva na priredbi KSW 58 zaintrigirala je fanove borilačkih sportova diljem svijeta, ali razlog nije bio sportske prirode, već tučnjava koja je uslijedila nakon kraja borbe. Poznate su kazne za sve koje su sudjelovali u neredu, a neke od njih su drakonske.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUKOB NAKON BORBE

Dagestanac je započeo tučnjavu, pa je i strože kažnjen

Podsjetimo, Musaev je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, čime je očuvao svoj savršeni skor u karijeri i nanio Jurišiću prvi poraz. Nakon borbe je dagestanski borac prišao slovenskom i premda su svi očekivali pozdrav, on ga je zahvatom bacio na tlo i počeo udarati. U tom trenutku u kavez su uletjeli pripadnici oba tima te je započela masovna tučnjava.

Musaev je kažnjen tako da mu je oduzeto 50% prihoda od borbe, dok je Jurišić ostao bez 30%. Ishod borbe ostaje isti, a ona je proglašena i najboljom borbom večeri. Bonus koji bi dobili za to bit će isplaćen u dobrotvorne svrhe, kao i dio oduzet od honorara. 

Abus Magomedov, Musaevov timski kolega, kažnjen je sa šest mjeseci zabrane borbe i godinu dana zabrane prisustvovanja KSW-ovim priredbama kao dio nekog tima. Osobe koje nisu ni trebale biti kraj borilišta kažnjene su doživotnim suspenzijama iako KSW nije otkrio njihov identitet.

Jurišića su optuživali za islamofobiju. Tučnjava je povezana i s najboljim hrvatskim borcem

Nakon borbe su danima trajale rasprave i špekulacije zbog čega je došlo do sukoba. Jurišić je jučer na svom Instagram profilu objavio kako su ga ljudi iz suparničkog tima optužili za vrijeđanje na vjerskoj osnovi, ali je on to odlučno demantirao.

Netrpeljivost vjerojatno ima veze s tim što je menadžer Šamilu Musaevu hrvatski promotor i šef sjajnog UFD Gyma Ivan Dijaković. On je na svom Instagramu objavio snimku na kojoj se vidi kako ga je Jurišić odgurnuo. On je ujedno menadžer najboljeg hrvatskog borca Roberta Soldića kojeg Jurišić proziva već godinama i traži borbu s njim. Soldić se oglasio nakon borbe i na društvenim mrežama poručio Jurišiću da je čoban koji se mora vratiti čuvanju ovaca.

Pročitajte više