HRVATSKA - ČEŠKA

Poznati Česi prognozirali ishod. Samo jedan je tipovao na Hrvatsku i ima dobar razlog

Foto: AP Photo/Andy Buchanan/Guliver

UOČI današnje utakmice s Hrvatskom od 18 sati u Glasgowu češki je Denik.cz pitao brojne bivše nogometaše i trenere za mišljenje o ishodu utakmice.

Isto su učinili i prije utakmice sa Škotskom, kad je većina tamošnjih celebrityja prognozirala pobjedu i pogodila. Denik ističe kako ne bi bilo loše da se i ovaj put prognoze njihovih ispitanika ostvare jer mnogi smatraju da će današnji susret završiti bez pobjednika.

"Hrvati se neće uznemiriti ako osvoje samo bod"

"Bod za nas znači plasman u drugu fazu, a za Hrvate nije kraj nadanja. Mislim da ćemo se izboriti za remi i da oni zbog toga neće biti uznemireni. Prvu utakmicu izgubili su samo golom razlike, a još im ostaje utakmica sa Škotskom. Ako pobijede, i oni će proći", rekao je David Kobylik, bivši nogometaš Olomouca, Strasbourga i Arminije Bielefeld.

"Očekujem izjednačenu utakmicu. Hrvatska će vjerojatno biti jača na lopti, a mi bismo mogli prijetiti iz prekida. Hrvati nas neće pregaziti, a mi definitivno nećemo igrati na bod", rekao je Jiri Štajner, koji je osam godina igrao u Bundesligi.

Samo jedan od 15 ispitanika prognozirao je pobjedu Hrvatske, ali njihov bivši reprezentativac Vaclav Sverkoš kaže da je to isključivo zato što je loš prognozer i nada se suprotnom ishodu.

"Još nisu došli na Euro, moraju se vaditi protiv nas"

Najoštriji prema Hrvatima bio je Josef Nemec, trener Slavije Karlovy Vary, koji je također prognozirao neodlučen ishod.

"Hrvatska se još nije pojavila na Euru. Modrić i ekipa to će željeti popraviti protiv nas. Bit će to velik izazov, ali možda će Patrick Schick zabiti još jedan gol. Vjerujem da ćemo na krilima prve utakmice osvojiti barem bod", rekao je Nemec.

Većina ispitanika opredijelila se za remi, a ako su konkretno ponudili i rezultat, uglavnom očekuju 1:1. Najoptimističniji je bio bivši napadač Karel Vacha koji je prognozirao pobjedu Češke 3:1.

"Nakon dobre utakmice i odličnog rezultata protiv Škotske, u utakmicu s Hrvatskom ući ćemo odlučno, ali s poštovanjem. Vjerujem da ćemo pobijediti i osigurati prolazak skupine", rekao je Vacha.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više