Poznati su parovi polufinala Davis Cupa

Foto: EPA

TENISAČI Kanade kao posljednji su se plasirali u polufinale završnog turnira Davis Cupa koji se održava u Malagi i to nakon preokreta protiv Njemačke (2:1). Za finale će igrati protiv Italije, a drugi polufinalni par čine teniske reprezentacije Hrvatske i Australije.

Njemačka je u ovom polufinalu povela 1:0 nakon što je Jan-Lennard Struff iznenadio Denisa Shapovalova, od kojeg je bio bolji sa 6:3, 4:6, 7:6(2). Kanađane je u igru vratio Felix Auger-Aliassime koji je nadjačao Oscara Ottea 7:6(1), 6:4 pa su o konačnom pobjedniku odlučivali parovi. Njemački par Tim Puetz i Kevin Krawietz su dobili prvi set 6:2, ali je potom uslijedio preokret u izvedbi Vaseka Pospisila i Denisa Shapovalova koji su na kraju slavili 2:6, 6:3, 6:3.

Hrvatska - Australija, Kanada - Italija

U polufinalu će Kanada igrati protiv Italije koja je tijekom četvrtka svladala SAD s 2:1.

Prvo je Lorenzo Sonego donio Talijanima prvi bod nakon što je pobijedio Francesa Tiafoea 6:3, 7:6(7). Na 1:1 je izjednačio Taylor Fritz nakon pobjede 7:6(8), 6:3 protiv Lorenza Musettija, a ključni bod su Talijanima donijeli parovi. Simone Bolelli i Fabio Fognini svladali su sa 6:4, 6:4 Tommyja Paula i Jacka Socka.

U drugom polufinalu će igrati Hrvatska i Australija. Obje su reprezentacije ranije tijekom tjedna svoje suparnike svladali nakon dva pojedinačna meča. Hrvatska je bila bolja od domaćina Španjolske 2:0, a Australija od Nizozemske istim rezultatom.

Pročitajte više