NBA

Poznati svi detalji o novom NBA natjecanju, kreće u nedjelju, uključile se i legende

Foto: Getty Images

NBA LIGA objavila je imena svih sudionika i objasnila sustav natjecanja u igri kojom će pokušati nadomjestiti nedostatak košarke i sporta općenito tijekom pandemije koronavirusa.

Četiri poznata NBA igrača, dvije NBA legende i dvije vrhunske WNBA košarkašice okušat će se u HORSE-u, popularnoj igri s uličnih terena u kojoj je potrebno uspješno rekreirati šuteve drugih natjecatelja ili za kaznu dobiti slovo. Natjecatelj koji sakupi svih pet slova - H, O, R, S i E - ispada iz igre.

U skupini 1 sudjelovat će mlada zvijezda Atlante Trae Young, iskusni razigravač Utah Jazza Mike Conley, NBA prvak i MVP finala s Detroitom 2004. Chauncey Billups te WNBA legenda Tamika Catchings.

U skupini 2 su ponajbolji svjetski razigravač Chris Paul iz Oklahoma Cityja, bivši pobjednik natjecanja u zakucavanjima Zach LaVine iz Chicaga, MVP finala s Bostonom 2008. i televizijski analitičar Paul Pierce te WNBA zvijezda Allie Quigley.

Četvrtfinalni dvoboji, u kojima će se sastati Young i Billups, Catchings i Conley, LaVine i Pierce te Paul i Quigley, održat će se u nedjelju, a polufinala i finale u četvrtak 16. travnja, sve uz izravni prijenos na ESPN-u.

Sponzori su osigurali nagradni fond od 200.000 dolara, koji će sudionici raspodijeliti u dobrotvorne svrhe organizacijama za pomoć u borbi s koronavirusom po vlastitom izboru.

Pročitajte više