Poznati talijanski klub zbog bankrota izbačen u četvrtu ligu

Foto: Getty Images

DOK pojedini talijanski klubovi poput Juventusa realiziraju transfere vrijedne 100 milijuna eura, neki u sjeni toga propadaju.

Financijski slom Pijetlova 

Talijanski nogomet zadesio je Barijev bankrot zbog kojeg je klub 110-godišnje povijesti kažnjen amaterizmom, odnosno ispadanjem u Seriju D.

Barijevo rukovodstvo nije osiguralo dovoljna financijska sredstva za drugoligaško natjecanje u predstojećoj sezoni pa je talijanski nogometni savez bio natjeran na drakonsku kaznu propisanu zakonom. 

"Katastrofalni dani ne samo za Bari već i za cijeli talijanski nogomet. Bankrot boli tisuću puta više od bilo kakvog poraza na terenu. Pokušali smo sve što je bilo u našoj domeni. Možda sam i osobno, kao gradonačelnik, išao iznad svojih dužnosti. Radio sam po savjesti, odnosno kao građanin i navijač Barija. Međutim, nije uspjelo. Moramo nastaviti koračati, ne smijemo propasti. Nogomet u Bariju ne smije stati ovog srpnja", poručio je za lokalne medije Antonio De Caro, prvi čovjek gradske uprave u Bariju.

"Yo-yo" klub za koji su nastupali Boban i Jarni

Bari je jedan od poznatijih talijanskih i europskih "yo-yo" klubova, takozvanog sindroma koji se veže uz klubove koji redovito ulaze i ispadaju iz prve lige. U svojoj je prošlosti u prvoj ligi proveo 32 sezone, a u drugoj 50 sezona.

Svojevremeno su za Bari nastupali Leonardo Bonucci i Gianluca Zambrotta te Marco Di Vaio i Antonio Cassano, kao i proslavljeni hrvatski reprezentativci Zvonimir Boban (1991. - 1992.) i Robert Jarni (1991. - 1993.).

Pročitajte više