PPD pobijedio Nexe, jedna ga pobjeda dijeli od novog naslova prvaka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U PRVOM susretu finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, rukometaši PPD Zagreba su u Kutiji šibica pobijedili Nexe s 30:26 i u seriji na šest bodova poveli su s 4:2. Obje ekipe su nakon prvog dijela prvenstva imale po dva boda. PPD Zagreb je sredinom ožujka kod kuće slavio s 30:25, dok je Nexe prošlog vikenda u Našicama pobijedio s 26:23. 

Nakon večerašnjeg ogleda aktualni prvak je poveo s 4:2 u bodovima, a novi prvak će biti ekipa koja prva osvoji šest bodova. Iduća utakmica je u nedjelju 14. svibnja u Našicama. Gosti su bolje otvorili susret. Vodili su 4:3 i 5:4, no Zagreb je s tri gola u nizu okrenuo rezultat u svoju korist (7:5).

U 15. minuti domaćin je prvi put stigao i do tri gola prednosti (10:7), a potom i do +4 (11:7). Nexe se uspio vratiti smanjivši na samo pogodak zaostatka (12:11), a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17:15.

Našičani su na početku drugog dijela ponovo smanjili na gol minusa (19:18), međutim uslijedilo je 4:0 domaćina i PPD je u 43. minuti došao do velikih pet razlike (23:18). Nexe je u nekoliko navrata smanjio na minus tri, imao je i napad za minus dva, ali nije uspio zabiti. Kada je Zagreb sedam minuta prije kraja došao do 26:21, priči je polako bio kraj. Na kraju je završilo 30:26.

Čupić bez promašaja

Dodajmo kako su gosti u 40. minuti ostali bez Maria Tomića koji je dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad Csabom Leimeterom. PPD Zagreb je do pobjede predvodio Ivan Čupić s osam golova bez promašaja, Timur Dibirov je dodao šest, a Aleks Kavčić i Miloš Kos po četiri gola. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Luka Moslavac i Dorian Markušić s po četiri gola, dok su Borna Manci Mičević i Tomislav Severec zabili po tri gola. Mihailo Radovanović i Moreno Car su imali po pet obrana. Rukometaši PPD Zagreba slavili su u 30 izdanja nacionalnog prvenstva, dok 2020. godine prvenstvo nije završeno zbog pandemije koronavirusa.

Pročitajte više