Prandelli: Moja Italija neće imati vođu - vođa nam mora biti boja dresa!

IZBORNIK talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli po prvi je puta detaljno s medijima pričao o planovima Azzurra koji uključuju pozive Mariju Balotelliju, Antoniju Cassanu i Amauriju.

U petak će Prandelli, koji je na klupu talijanske reprezentacije zasjeo nakon odlaska Marcella Lippija po završetku Svjetskoga prvenstva u JAR-u, objaviti popis igrača koje će povesti na Upton Park na kojem ga 10. kolovoza očekuje prijateljski ogled protiv reprezentacije Obale Bjelokosti.

"Talijanskom nogometu ne manjka kvalitete"

"Od kada sam postao talijanskim izbornikom život mi se nije promijenio, niti sam se promijenio ja. Jesu, pak, ljudi prema meni, pa osjećam veću pažnju. Svi me zaustavljaju na ulici", tvrdi bivši Fiorentinin trener kojem je namjera pomladiti Azzurre.

"Za probleme ne postoje brza rješenja. Važno je početi od početka i koristiti se kvalitetom talijanskog nogometa. A, nje ne manjka. Imamo sjajnih mladih igrača i iskoristit ću prilike da pogledam neke utakmice mlađih reprezentacija."

"Morat ću poraditi i na entuzijazmu"

"Namjeravam reprezentaciju složiti na način da imamo četvoricu u obrani, a prema tome će se sustav igre mijenjati od 4-2-3-1 do 4-3-2-1. Osim formacije, treba poraditi i na entuzijazmu. Ne zanima me potraga za vođom, vođa nam svima mora biti boja dresa."

"Čuo sam se s Buffonom, očekujem od njega da bude naš kapetan. Potom sam zvao Gattusa koji je simbol reprezentacije. Želio sam mu zahvaliti na svemu što je napravio i, uz oproštaj od reprezentacije, on ostaje primjer kako se treba ponašati i igrati."

O mogućim pojačanjima je rekao:

"Cassano je sazrio, za njega ima mjesta u sredini"

"Zvat ću one koji će igrati. Nije mi pritom važno gdje igraju i više bih volio vidjeti da je u stalnoj postavi neke engleske momčadi nego na klupi talijanske. Također, mislim da je Cassano sazrio. Zaigramo li 4-2-3-1 za Cassana ima mjesta u sredini, a za Balotellija na lijevoj strani. Ipak, to sve ne znači da će obojica zaigrati u Londonu."

"Na mojem popisu nalazi se 60-ak imena koji mogu u nacionalnu momčad. Ipak, zvat ću ih sada 23 ili 24 s time da će prednost imati oni koji su manje igrali za reprezentaciju ili onima koje manje poznajem. Konačnu odluku donijet ću vrlo brzo", kazao je talijanski izbornik.

Pročitajte više