Pranjić je iznenadio svijet kad je išao u Bayern. Sad ga je prinova Barce kopirala

Foto: Profimedia

BARCELONA je prije dva dana objavila da je dovela veznjaka Oriola Romeua iz Girone. Romeu ima 31 godinu i stigao je u transferu vrijednom pet milijuna eura. Ugovor je potpisao do 2026. godine. Otkupna klauzula mu je 400 milijuna eura. Iskusni zadnji vezni potreban je Barceloni nakon odlaska Sergija Busquetsa, koji se pridružio Lionelu Messiju u Interu iz Miamija. Španjolski Sport otkrio je dosad nepoznate detalje transfera.

Naime, od ukupnog iznosa transfera Oriol Romeu je sam platio 1.1 milijun eura. U suprotnom bi se transfer teško realizirao. Barcelona je u teškoj financijskoj situaciji, a Romeu se silno želio vratiti u klub iz kojeg je potekao. Barcelona je bila spremna tražiti druge opcije, ali Romeu je odlučio platiti dio odštete i ubrzati svoj transfer.

Kopirao Pranjića

Istu stvar napravio je i Danijel Pranjić koji je platio dio odštete kada je iz Heerenveena prelazio u Bayern. Bio je to tada vrlo unikatan, pa čak i šokantan potez. Taj transfer dogodio se 2009. godine.

To nije sve što je Romeu uložio u ovaj transfer. Odrekao se dijela plaće kako bi Barcelona imala veću šansu zadovoljiti financijske propise La Lige. Uz to, njegov agent je pristao na manju naknadu, a dio plaće će eventualno primiti kroz razne bonuse.

Pročitajte više