Pranjić u lipnju igra oproštajnu utakmicu. Na spektakl dolaze Šimunić i Sulejmani

Foto: Pixell/Marko Lukunic

DANIJEL PRANJIĆ (41), proslavljeni bivši reprezentativac Hrvatske i nekadašnji igrač Dinama i Bayerna, u lipnju će odigrati počasnu utakmicu kojom će i službeno završiti svoju impresivnu karijeru.

Posljednji igrački angažman imao je još na Cipru. Prije dvije godine bio je trener i igrač tamošnjeg drugoligaša Omonije iz Psevdasa, a u lipnju će okončati i obilježiti više od dva desetljeća i više nego uspješne karijere.

Utakmica će se odigrati u Orahovici, gdje je Pranjić na travnjaku lokalnog niželigaša Papuka počeo seniorsku karijeru. Utakmica će imati i humanitarni karakter, kako prenosi portal 33515.net, a prisustvovat će dobar dio velikih igrača i nekadašnjih nogometnih zvijezda koji su s Pranjićem dijelili svlačionicu.

Uglavnom su to hrvatski nogometaši, poput Ivana Bošnjaka, Gordona Schildenfelda, Borisa Živkovića, Marka Babića te dva možda i najzvučnijih imena: bivših reprezentativaca Ivana Rakitića i Joea Šimunića. Posebno je zanimljiv slučaj s potonjim igračem, koji bi se u istoj momčadi mogao naći s Miralemom Sulejmanijem, s kojim je Pranjić dijelio svlačionicu u nizozemskom Heerenveenu.

Iako će se krajem ovog ljeta navršiti točno deset godina od njihovog incidenta s kvalifikacijske utakmice Srbije i Hrvatske, odigrane u Beogradu, ulet Šimunića u Sulejmanija itekako dobro pamte svi pratitelji nogometa na ovim prostorima. Sulejmani je u 80. minuti nakon lošeg kornera Hrvatske pokušao krenuti u kontranapad, a Šimunić je brutalnim startom uletio u srpskog napadača i, naravno, zaradio crveni karton. 

Pročitajte više