Pravoslavno tenisko bratstvo: Grk Sampras po Srbiji promovira beogradski ATP

VJEROJATNO najbolji tenisač svih vremena, osvajač 14 Grand slam turnira u karijeri, promovirat će do svibnja beogradski ATP turnir u svijetu.

Prema navodima srpskog Sporta, Sampras je pristao na promociju ATP turnira u Beogradu, a promovirat će ga u Europi i svijetu do 4. svibnja ove godine kada počinje Serbia Open, ATP turnir s nagradnim fondom od 450 tisuća eura.

Navodno će Novak Đoković koji je i doveo ovaj ATP turnir u Beograd, pokušati nagovoriti Samprasa na putovanje po Srbiji, kako bi se u većim gradovima ispromovirao ovaj turnir. Cijeli dogovor trebao bi biti stavljen na papir u veljači.

Pete Sampras godinama je vladao svjetskim tenisom, osvojio je 14 Grand Slam naslova te pobijedio na čak 64 ATP turnira.

Najveći mu je konkurent za titulu najboljeg tenisača u povijesti svakako Roger Federer koji je do sada ima 13 Grand slam naslova te 57 turnira.

Zanimljivo je da niti Sampras niti Federer nisu uspjeli osvojiti Roland Garros, a Švicarac koji je još uvijek aktivan tenisač, može pokušati to učiniti do kraja svoje teniske karijere. Do sada je tri puta gubio u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, 2006., 2007. i 2008., kada mu je lekcije iz tenisa na zemlji podijelio Rafael Nadal.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više