Predsjednici Fife i Uefe izrazili sućut povodom smrti velikog Slavena Zambate

Foto: GNK Dinamo

MEĐU mnogobrojnim telegramima sućuti povodom smrti klupske legende Slavena Zambate izdvajamo dva, jedan je stigao od predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, a drugi od prvog čovjeka Fife Giannija Infantina.

U pismu naslovljenom na predsjednicu Uprave GNK Dinamo Vlatku Peras predsjednik krovne organizacije europskog nogometa istaknuo je, između ostalog, kako je Slavena Zambatu krasila strast za nogometom, posvećenost poslu i ogromni entuzijazam.

 ''Uvijek lider i osoba nevjerojatnog duha koji je čitav život posvetio našem sportu. Nesumnjivo je da će njegov doprinos ostati vječno upamćen i služiti kao primjer generacijama mladih nogometaša koji dolaze'', stoji u pismu Aleksandera Čeferina.

Predsjednik Fife Gianni Infantino poslao je poruku iskrenog suosjećanja Davoru Šukeru, formalno prvom čovjeku HNS-a.

''Poštovani predsjedniče,

Želio bih izraziti najiskreniju sućut zbog smrti bivšeg internacionalca i legendarnog kapetana GNK-a Dinamo, Slavena Zambate. Nemamo riječi kojima bismo izrazili tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka.

Tijekom svoje karijere Slaven Zambata upisao je 31 nastup za reprezentaciju Jugoslavije i bio njezin kapetan na Olimpijskim igrama 1964. godine u Tokiju. Na klupskoj razini, nakon što je počeo igrati nogomet za NK Junak Sinj, Slaven će biti upamćen po dugoj karijeri u GNK-u Dinamo, za koji je, tijekom desetogodišnjeg razdoblja, odigrao skoro 400 utakmica, osvojio četiri Kupa Jugoslavije i Kup velesajamskih gradova 1967. godine. Kasnije je u Belgiji igrao za KSV Waregem i KVV Crossing Elewijt, prije nego što se kratko vratio u Zagreb.

Pamtit će se kao jednog od najboljih napadača šezdesetih godina i još uvijek jednog od najvećih strijelaca u povijesti Dinama, a njegovo naslijeđe, dostignuća i pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske osobine nikad neće biti zaboravljeni i svima će uistinu nedostajati.

U ime međunarodne nogometne zajednice želim izraziti naše najdublje suosjećanje s Hrvatskim nogometnim savezom i Slavenovom obitelji, prijateljima i njegovim voljenima. Naše misli su sa svima vama.

Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku.

S poštovanjem, Gianni Infantino'', stoji u pismu.

Pročitajte više