MESSI I BARCELONA

Predsjednik Argentine poslao ponudu Messiju: Učini nam to i vrati se kući

Foto: Getty Images

BARCELONA danas ima prvi trening s novim trenerom Ronaldom Koemanom, a gotovo je sigurno da se Lionel Messi neće pojaviti. Razvoj situacije uživo možete pratiti OVDJE.

Hoće li otići besplatno?

Sapunica oko njegovog odlaska još nije ni približno gotova. Glavna bitka vodi se oko odštetne klauzule od 700 milijuna eura. Naime, Barcelona tvrdi da Messi ne može otići bez odštete, a na njezinu stranu stala je i La Liga. Mnogobrojni pravnici tvrde da klauzula ne vrijedi u posljednjoj sezoni, koja se produžila zbog pandemije koronavirusa.

Messi jučer nije došao na obvezno predsezonsko liječničko testiranje. Objavio je štrajk, a njegov otac najavio je dolazak u klub na pregovore. Messija žele dovesti najbolji svjetski klubovi, a zasad je favorit Manchester City.

Predsjednik Argentine: Messi, vrati se kući

Cijelu zavrzlamu pokušava iskoristiti i argentinski predsjednik Alberto Fernandez, koji je Messija pozvao da se vrati u rodnu Argentinu.

Podsjetimo, Messi je rodom iz Rosarija i karijeru je započeo u Newell's Old Boysima odakle je kao 13-godišnjak otišao u Barcelonu.

"U našim si srcima i nikada te nismo vidjeli kako igraš u našoj zemlji. Pruži nam to zadovoljstvo i završi karijeru u svojim Old Boysima", poručio je Fernandez najboljem nogometašu svijeta.

Messi je u više navrata rekao da mu je dječački san zaigrati za Old Boyse.

Pročitajte više