TRANSFERI

Predsjednik Atletica: Griezmann si je nevjerojatno smanjio plaću. Lud je za nama

Foto: EPA/Emilio Naranjo

ANTOINE GRIEZMANN se dvije godine nakon odlaska u Barcelonu uz odštetu od 120 milijuna eura vratio u Atletico na dvogodišnju posudbu, po završetku koje je taj klub može otkupiti za 40 milijuna eura. 

Griezmannov povratak iz kluba u kojem nije ispunio visoku cijenu ni očekivanja u klub čija je legenda (257 nastupa, 133 gola, 50 asistencija) izazvao je veliku pažnju zbog dva razloga.

Pokazao je sav debakl Barcelonine sportske i transferne politike, ali i razbjesnio dosta navijača Atletica.

Fanovi aktualnog prvaka Španjolske žestoko zamjeraju Griezmannu što se 2018. nakon dugog premišljanja hoće li ostati ili otići u Barcelonu, na kraju zakleo na vječnu ljubav Atletiju te tu odluku objavio u dokumentarcu kuće Gerarda Piquea, e da bi samo godinu kasnije zatražio i dobio transfer u Barcelonu.

O tome je u slušanoj emisiji El Larguero na radio postaji Cadena govorio Atleticov predsjednik Enrique Cerezo:

"Činjenica je da je Griezmann otišao od nas u čudnim okolnostima, ali i to da nam je dokazao koliko je lud za Atleticom time što je pristao na nevjerojatno smanjenje plaće kako bi opet zaigrao za nas. Znam da se dijelu navijača ne sviđa što je opet među nama, ali ima i onih koji su oduševljeni s tim. Na kraju je jedino bitno to kako ga prihvati momčad i kako će se on uklopiti u nju."

Također slušana emisija Partidazo na radio postaji Cope otkrila je da se Griezmann s 21 milijuna eura godišnje, koliko je imao u Barceloni, u Atletico vratio na nešto više od 10 milijuna eura za isto razdoblje.

Koliko je bio bogovski plaćen u Barceloni svjedoči da je i nakon ovog drastičnog smanjenja plaće Griezmann i dalje najplaćeniji igrač Atletica. Ispred Suareza, Oblaka i Kokea.

Pročitajte više