MESSI I BARCELONA

Predsjednik Barcelone mogao bi završiti u zatvoru zbog Messija

Foto: EPA

LIONEL MESSI danas se nije pojavio na prvom treningu Barcelone za sljedeću sezonu, što je još jedan jasan znak da želi napustiti klub. Predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu ušao je u otvoreni rat s Messijem zbog čega bi mogao završiti u zatvoru.

"Bartomeu se treba do kraja boriti za Messijev ostanak"

Naime, kako je na Twitteru objavio cijenjeni španjolski novinar Guillem Balague, Bartomeu bi mogao biti optužen za "loše rukovanje imovinom".

"Proda li Bartomeu Messija za manje od očekivanog, mogli bi ga optužiti da je loše rukovao imovinom. To znači da će platiti puno iz svog džepa ili čak da će ići u zatvor. Zato se treba do kraja boriti za Messijev ostanak", napisao je Balague.

Hoće li Messi otići besplatno?

Messijev ugovor traje do 2021., a u njemu ima klauzulu da može jednostrano raskinuti suradnju godinu dana ranije.

Glavna bitka vodi se oko odštetne klauzule od 700 milijuna eura. Barcelona tvrdi da Messi ne može otići bez odštete, a na njezinu stranu stala je i La Liga. Mnogobrojni pravnici tvrde da odštetna klauzula ne vrijedi u posljednjoj sezoni, koja se produžila zbog pandemije koronavirusa.

Messi nije došao ni na obvezno predsezonsko liječničko testiranje. Objavio je štrajk, a njegov otac Jorge najavio je dolazak u klub na pregovore.

Pročitajte više