Predsjednik Reala: Ne zanimaju me priče o Mbappeu, imamo dvije buduće Zlatne lopte

Foto: EPA

KARIM BENZEMA, napadač madridskog Reala i francuski nogometni reprezentativac, osvajač je Zlatne lopte, koju France Football dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu. Benzema je bio najbolji igrač Reala prošle sezone te ga je sjajnim igrama i pogocima vodio do osvajanja novog naslova pobjednika Lige prvaka. Ukupno je postigao 50 pogodaka u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka.

Prvi put u karijeri 34-godišnji Benzema osvojio je ovu nagradu, a naslijedio je na tronu Lionela Messija, koji je prošle godine bio osvajač Zlatne lopte rekordni sedmi put u karijeri. Zlatnu loptu uručio mu je legendarni francuski igrač i njegov nekadašnji trener u Realu Zinedine Zidane. U najužoj konkurenciji Benzema je pobijedio drugoplasiranog Sadija Manea, trećeg Kevina de Bruynea i četvrtog Roberta Lewandowskog.

"Rodrygo i Vinicus mogu osvojiti Zlatnu loptu"

Na ceremoniji je bio i Florentino Perez, predsjednik Real Madrida. Čak četvorica njegovih igrača ušla su u top 10 kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Luka Modrić završio je na devetom mjestu, Vinicius Junior na osmom, a Thibaut Courtois na sedmom. Belgijac je proglašen najboljim golmanom na svijetu.

Pereza su novinari ipak pitali za Kyliana Mbappea, o kojem se pisalo da bi mogao doći u Real Madrid. "Ne, nisam se umorio od tračeva o Mbappeu. Samo ih više ne čitam, ne zanimaju me. Htio bih istaknuti Viniciusa i Rodryga. Njih dvojica bi mogla u budućnosti biti osvajači Zlatne lopte, ja ih tako vidim", rekao je Perez za Cadenu SER.

Pročitajte više