Pregled nastupa hrvatskih sportaša trećeg dana natjecanja u Torinu

TREĆEG dana natjecanja na XX. Zimskim olimpijskim igrama u Torinu od hrvatskih sportaša u službenom dijelu natjecanja nastupila je samo biatlonka Petra Starčević, dok su Ivica Kostelić, Natko ZrnčićDim, Ivan Ratkić, Tin Široki, Janica Kostelić i Nika Fleiss vozili trening spusta.

Najmlađa natjecateljica u utrci biatlonki na 15 kilometara, 18-godišnja Petra Starčević imala je osam promašenih meta, što ju je koštalo dodatnih osam minuta zaostatka. Osvojila je 80. mjesto, a od nje su bile lošije samo dvije natjecateljice. Za pobjednicom Ruskinjom Svetlanom Išmuratovom je zaostala 18 minuta i 25 sekundi.

Na treningu spusta uoči sutrašnje olimpijske kombinacije Ivica Kostelić je zauzeo 11. mjesto s rezultatom 1:40.39, Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 27. mjesto (1:41.88), Ivan Ratkić je bio 32. (1:42.47), dok je Tin Široki trening spusta zaključio na 40. poziciji (1:43.79). Najbolje vrijeme treninga ostvario je Norvežanin Aksel Lund Svindal (1:38.01).

Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić osvojila je 16. mjesto na drugom treningu spusta. Janica je ostvarila rezultat 1:57.86, što je bilo više od dvije sekunde slabije vrijeme od najbolje na današnjem treningu Švicarke Martine Schild (1:55.52). Nika Fleiss je trening okončala na 48. mjestu s rezultatom 2:01.51.

Hrvatski reprezentativac u nordijskom skijanju Alen Abramović, koji je u petak zajedno s još 11 natjecatelja na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu bio suspendiran na pet dana zbog povišenog hemoglobina u krvi, te zbog toga propustio nedjeljnu utrku na 30 kilometara (15 km klasično + 15 km slobodno), oslobođen je optužbe za uzimanje dopinga, te će moći nastupiti u preostalim utrkama na ZOI.

"Zatražili smo dodatno testiranje kod neovisne zdravstvene komisije i to testiranje na doping i krvni test, te su oba testa pokazala kako je Alen Abramović potpuno čist i da smije nastupiti", rekao je vođa hrvatske nordijske reprezentacije Zlatko Malec.

Pročitajte više