NESTANAK EMILIANA SALE

Prekrasna gesta Arsenala: Sala je ovako "igrao" za Cardiff kod Topnika

Screenshot

NESTANAK Emiliana Sale na letu iz Nantesa u Cardiff prošlog ponedjeljka navečer potresao je i ujedinio nogometaše, posebno u Francuskoj i Engleskoj.

Nakratko su zaboravljena rivalstva, u zajedničkom oplakivanju bivšeg napadača Nantesa koji je trebao postati veliko pojačanje Cardiffa. 

Nakon što je argentinski golgeter pretprošle subote za rekordnih 17 milijuna eura odštete potpisao za velški klub koji igra u engleskoj Premier League, otišao se pozdraviti s donedavnim suigračima.

Na povratku je mali avion u kojem su bili samo on i pilot nestao u velikom nevremenu u Engleskom kanalu. Nakon trodnevne potrage helikopterima i brodovima nisu nađena tijela nestalih ni ostaci aviona.

Neutješna Salina obitelj je nakon apela uspjela mobilizirati nogometaše širom svijeta da sakupe novac za nastavak potrage, ali nažalost, sudbina onih koji su bili na letu je izvjesna.

Cardiff je ovom tragedijom ostao bez strijelca u kojeg su polagali nadu da ih spasi od ispadanja iz Premier League. 

Trener Neil Warnock kaže da mu nakon Saline nesreće nije ni do čega, a kamoli nogometa, ali i bez njega mora nastaviti borbu za opstanak.

U sklopu nje u 24. kolu Premier League igrao je kod Arsenala.

Teško gostovanje i težak zadatak domaćin im je olakšao divnom gestom.

U prospektu "match programme", kako Englezi zovu magazin koji njihovi klubovi izdaju prije svake utakmice, među igračima Cardiffa bio je naveden i Emiliano Sala.

Ali umjesto broja dresa uz njegovo ime stajao je cvijet. 

Pročitajte više