Preokret u Barci, Xavi ostaje trener? Za to se trebaju ispuniti tri uvjeta

Foto: EPA

BARCELONIN trener Xavi najavio je odlazak s klupe na kraju sezone, no španjolski mediji pišu da bi moglo doći do preokreta u toj priči. Legendarni veznjak koji je kao igrač osvojio 25 trofeja s Barcom, a kao trener ju odveo do ligaške titule u prošloj sezoni, mogao bi ostati na poziciji ispune li se tri uvjeta.

Španjolski Sport navodi taj scenarij i ističe koji su to uvjeti, podsjećajući i da je Xavi djelomično ostavio otvorena vrata mogućnosti da ostane u klubu, baš kao i sportski direktor Deco, iako on aktivno traži tko zadovoljava kriterije da bude Xavijev nasljednik.

Tri uvjeta

Prvi uvjet - Barcelonina sezona mora biti dobra. To znači da će Xavi nadalje inzistirati na dobrom nogometu i nastaviti pritiskati Real u La Ligi i međusobnim ogledima, a trebala bi mu i još jedna velika pobjeda u Ligi prvaka.

Drugi uvjet - On neće biti taj koji će se javiti klubu i reći mu da se predomislio, klub mora biti taj koji će pristupiti njemu i pokušati ga nagovoriti na promjenu mišljenja.

Treći uvjet - Xavi želi jamstva za dobar ljetni prijelazni rok. Prošlog ljeta inzistirao je na četvorici igrača, a niti jedna želja nije mu bila ispunjena.

Pročitajte više