PREOKRET U FRANKFURTU Umjesto Bilića, Eintracht preuzima austrijski čudotvorac

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON ŠTO se u srijedu ujutro pojavila informacija da će Slaven Bilić preuzeti Kovačev Eintracht, ugledni frankfurtski list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tu priču je demantirao.

Prema pisanju njihovih jako dobro upućenih novinara, Bilić će - izvisiti. Eintracht bi trebao preuzeti austrijski stručnjak Adi Hütter (48) s kojim su pregovori već u poodmakloj fazi.

Hütter je u prvi plan ove sezone izbio nakon što je u Švicarskoj senzacionalno osvojio naslov prvaka s Young Boysima iz Berna. Tako je prekinuo osmogodišnji dominaciju Basela i svojem klubu donio 12. naslov prvaka, prvi nakon davne 1986. godine.

Osim toga, Hütter je Young Boyse odveo i u finale švicarskog kupa, u kojem će 27. svibnja igrati protiv Züricha.

Austrijanac je u trenerskoj karijeri vodio drugu momčad Red Bulla, potom Altach i Grödig da bi u sezoni 2014./2015. sjedio na klupi prve Red Bullove momčadi. Po završetku sezone došao je u Bern, gdje je ove sezone ostvario rezultat karijere.

Kako piše FAZ, Eintrachtu su se nudili i David Wagner iz Huddersfielda te Marco Rose iz Salzburga, a u kombinacijama je bio i Ralph Hasenhüttl iz Leipziga. No klub se odlučio za Hüttera.

"Ovo je poseban klub i posebna momčad. Trener mora biti multikulturalan i veliki radnik. Ne očekujemo Niku Kovača 2.0, ali treba nam čovjek s jakim personalityjem. Mi ne igramo oku ugodan nogomet, nego čvrst i borben te ćemo dovesti i takvog trenera", rekao je sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić.

Austrijski trener ima još godinu dana ugovora s Young Boysima kojima bi Eintracht trebao platiti odštetu, no to navodno ne bi trebao biti nikakav problem, a potvrda transfera pitanje je dana.

Eintracht u subotu igra finale kupa protiv Bayerna, što će biti zadnja Kovačeva utakmica na klupi tog kluba.

Pročitajte više