PREOKRET U HNS-u Šukerov protivnik odustao, dobit će funkciju u reprezentaciji?

Foto: Index / Pixsell 

DAVOR ŠUKER imat će samo jednog protukandidata na izborima za predsjednika Saveza, ključni je zaključak s jučerašnje sjednice Izvršnog odbora na kojoj je Šuker raspisao prijevremene izbore. Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a iz Novalje koji je puštao informacije da već ima podršku 11 županijskih saveza, naglo je odustao. U borbu protiv Šukera, za sada, ide samo Dario Šimić.

Šimić: Spreman sam za izbore, imam javnost uz sebe

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA HNS-A 22. PROSINCA Šuker izveo veliki preokret

Novi preokret u Savezu uoči izbora potvrda je anarhije koja je zavladala nakon Mamićevih izostanaka iz kuće nogometa. Stvari su toliko izmakle kontroli da je Šuker u svega dva dana promijenio datum izbora i poslao drugačije signale glasačkoj mašineriji u Savezu. Ne znaju svi što se događa na konzultacijama izvan Saveza, a nije im bio jasan ni Kustićev "performans", pa je u nogometnoj vladi jučer zavladala totalna zbunjenost. 

Izvršni odbor sastao se zbog sastavljanja stavki u ugovoru izbornika Zlatka Dalića, ali Šuker je iskoristio sjednicu za javno žicanje glasova i demonstraciju moći. Dobio je jednoglasnu podršku, iako ga u Savezu malo tko podnosi. No kada su u pitanju zajednički interesi i radna mjesta, u Savezu se učas grupiraju i dogovore.

Zašto Šuker odjednom raspisuje izbore, u terminu tri dana do Božića, i gdje je nestao Marijan Kustić?

Prije svega, nikome u HNS-u ne odgovara da Dario Šimić i njegov tim par mjeseci trubi o bilancama Saveza i vodi kampanju protiv njega. Svi žele uskočiti u pobjednički vlak euforije nakon plasmana na SP. Pozitivna atmosfera je drugi zajednički interes ljudi koji su okupirali HNS jer u takvoj klimi lakše održavaju postojeće stanje i svoje pozicije. Zato žele iskoristiti povoljan trenutak i potvrditi fiktivnog predsjednika kojeg nitko ne podnosi i za naredne četiri godine.

Marijan Kustić, 43-godišnji hotelijersko-turistički tehničar, ambiciozno je krenuo u kampanju i razbacivao se s potpisima Saveza. Njegova kampanja od prvog trenutka zvučala je kao dobar vic jer državni dužnosnik Kustić uopće ne smije obnašati dužnost predsjednika Saveza zbog sukoba interesa. Tko bi pored takvih referenci uopće slušao priču "o dobrom dečku, junioru Novalje koji bi mijenjao stvari iznutra i jednom je čak i kritizirao rad HNS-a"? Čini se kako je Kustić također htio iskoristiti moment. Zdravko Mamić ga je pustio, on je uostalom njegov i Miškovićev čovjek kojeg je uveo u Izvršni odbor i uvijek može biti i njegov kandidat. No njegova kampanja završila je prije nego što je i službeno započela.

Kako doznajemo, Kustić je naglo odustao zbog "boljitka hrvatskog nogometa u ovom momentu", a navodno će mu biti ponuđena i funkcija u hrvatskoj reprezentaciji. Zbog Kustićeva političkog backgrounda članovi HNS-a smatrali su da ima i podršku premijera Andreja Plenkovića, pa su mislili da je on po defaultu osoba koju se slijedi na izborima. No to je daleko od istine, kao što je premijer trenutno daleko od nogometne zbilje i izbora u HNS-u. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Davora Šukera, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Davor Šuker

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više