Prešao u Rusiju pa je izbačen iz reprezentacije. Izvrijeđao je sve kritičare

Foto: Profimedia

FRANCUSKI košarkaš Thomas Heurtel prošlog je mjeseca potpisao za ruski Zenit iz Sankt-Peterburga, zbog čega je već izbačen iz reprezentacije, a zbog svoje je odluke dobivao i brojne poruke i prijetnje. Na Instagramu je svim kritičarima poručio da nađu život i da mu se "jebe za njih".

"Samo da poručim svima koji su mi slali poruke ili pisali komentare kritizirajući moju odluku da dođem u Rusiju - jebe mi se. Zato, ne brinite se, prestanite gubiti vrijeme i, molim vas, nađite život. Unaprijed hvala", napisao je 33-godišnji bek koji je prošlog mjeseca s Francuskom osvojio srebro na Eurobasketu.

Morao potpisati prisegu da neće u Rusiju. Nakon EP-a objavio da ju je prekršio

Na objavu transfera čekao je do završetka prvenstva jer je znao kakve će posljedice imati. Francuski savez na početku priprema je objavio da igrači koji nastupaju za ruske ili bjeloruske klubove ne smiju igrati za reprezentaciju, a Heurtel je bio među igračima koji su potpisali prisegu da neće pregovarati ni potpisati za klub iz tih zemalja.

Čim je transfer objavljen, savez je objavio da Heurtel više ne ispunjava kriterije za nadolazeće turnire, među kojima i Olimpijske igre 2024. u Parizu. S obzirom na to da su mu 33 godine, pitanje je i bi li ionako više igrao za reprezentaciju.

Najveći dio bogate karijere ovaj razigravač proveo je u Baskoniji, Efesu i Barceloni, a prošlu sezonu proveo je u Real Madridu, ali je završnicu proveo suspendiran zbog disciplinskih razloga i na ljeto je raskinuo ugovor. Osim ovogodišnjeg srebra, Heurtel je s reprezentacijom osvojio i naslov europskog prvaka 2013., kao i svjetsku broncu 2014. i olimpijsko srebro prošle godine u Tokiju.

Pročitajte više