Priča gotova: Kaka u Realu za 65 milijuna eura, u ponedjeljak svečano predstavljanje

PREMA izvještajima sa španjolske radijske postaje Onda Cero Real Madrid će u ponedjeljak na press-konferenciji predstaviti svog novog igrača - Brazilca Kaku.

"Znamo da je postignut dogovor. Milan će dobiti 65 milijuna, a Kaka će po sezoni zarađivati devet milijuna eura. U ponedjeljak bi trebao biti predstavljen", kazala je Arancha Rodriguez sa spomenutog radija.

Nadalje, madridski sportski dnevnik Marca saznaje da će Kaka nositi dres s brojem 5, istim onim koji je nosio Zinedine Zidane, i donedavno Fabio Cannavaro. Podsjetimo da je još jučer (utorak) radijska postaja Cadena SER izvijestila je da je Real Madrid s Milanom dogovorio visinu odštete za brazilskog reprezentativca. 

AS: Kaka još nije potpisao, ali sve je dogovoreno

Španjolski mediji i dalje tvrde da je Real osigurao Brazilca Kaku za pet godina, iako upozoravaju da se Chelsea s ''jakim argumentima'' uključio u ovu priču.

Renomirana radijska postaja Cadena Ser prva je u utorak javila da je Realov novi predsjednik Florentino Perez s Milanovim potpredsjednikom Adrianom Gallianijem i Kakinim ocem i menadžerom Boscom Leiteom dogovorio transfer, prema kojem bi Real Kakinom klubu Milanu uplatio 65 milijuna eura odštete, dok bi Kaka za petogodišnji ugovor zarađivao 9 milijuna eura po sezoni.

"Transfer Kake u Real još nije službeno zgotovljen, ali se sve strane drže da je taj posao dogovoren", piše AS u srijedu.

Drugi španjolski sportski dnevnik, Marca, predviđa ''da će transfer biti realiziran i završen prije sljedećeg tjedna''.

Kaka je, podsjećamo, trenutno u kadru brazilske reprezentacije koja se priprema za kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 6. lipnja protiv Urugvaja u Montevideu.

Ipak, AS upozorava da su predstavnici Chelseaja u utorak doputovali u Milan, s namjerom da ''rossonerima'' ponude 80 milijuna eura odštete, što bi Kaku učinilo najskupljim nogometašem u povijesti nogometa.

Brazilski nogometaš bi, ukoliko Milan prihvati ponudu Chelseaja, zarađivao 12 milijuna eura godišnje, a još bi i njegov otac i menadžer Bosco Leite bio nagrađen s 12 milijuna eura provizije.

AS dodaje crticu da bi Carlo Ancelotti, dosadašnji trener Milana koji je proteklih dana ustoličen kao novi menadžer Chelseaja, mogao pokvariti planove Realu, odnosno izvršiti utjecaj na Kaku da mu se pridruži na Stamford Bridgeu

Kakin transfer drugi najveći u povijest

Ukoliko se transfer brazilskog veznjaka zaista ostvari, to će biti drugi najskuplji transfer u povijesti nogometa iza onoga Zinedina Zidanea iz Juventusa u madridski real, koji je 2001. godine vrijedio nevjerojatnih 76 milijuna eura.

Na trećem mjestu tada će biti transfer Luisa Figa i Barcelone u real 2000. godine za 58.5 milijuna eura, a četvrtom Hernan Crespo iz Parme u Lazio za 53.5 milijuna. Pet najvećih transfera zatvorit će Gianluigi Buffon koji je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus za 49.2 milijuna eura.

V.B./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više