Hrvatska mu je suđena: "Hajduk nema pojma kakvo je pojačanje dobio!"

Foto: Hajduk.hr / M. Gabela 

FRIŠKO pojačanje Hajduka Georgi Terziev u Split je došao na posudbu iz Ludogoreca, još nije odradio ni kompletan trening s novim suigračima, a već je dobio ''domaće ime''.
 
Jure Terzić, kako je mladi Bugarin preimenovan, u četvrtak je odradio tek dio treninga s ostatkom momčadi u Postirama, a dok su drugi nogometaši vježbali taktičke zamisli trenera, on je nizao krugove i nabijao kondiciju.
 

Premda je izgledno da ga Carrillo neće koristiti u nedjelju protiv Splita, Terziev je pun samopouzdanja:
 
"Moje je da treniram, a kad i koliko će me trener koristiti, to će on odlučiti. Prošao sam kompletne pripreme i preskočio sam samo dva treninga zbog puta u Split. Čim trener procijeni da mogu igrati, ja sam spreman priključiti se momčadi", kazao je Terzijev u svom prvom obraćanju hrvatskim medijima.
 
Terziev je 24-godišnji branič koji je u najjačem bugarskom klubu igrao od 2013. godine, a u međuvremenu je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i upisao devet nastupa za A reprezentaciju Bugarske.
 
Hajduk će na kraju sezone imati opciju otkupa njegova ugovora koji s Ludogorecom traje do 2018. Na Poljud stiže kao zamjena za Lorenca Šimića koji je otišao u Sampdoriju.
 
Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1,6 milijuna eura. Ove sezone nije nastupao u Ligi prvaka, a prošle je u tom natjecanju odigrao četiri utakmice te čak zabio gol Liverpoolu u senzacionalnom remiju 2:2. Iste sezone u Ligi prvaka čuvao je Cristiana Ronalda u porazu 0:4 na Santiago Bernabeuu.
 
O tom igraču razgovarali smo i s Teodorom Borisovim, bugarskim sportskim novinarom koji nam je malo pobliže razjasnio je li Hajduk doveo dobro pojačanje ili ''mačka u vreći''. 
 
''Sjećate se kako je upravo on pogodio okvir svog gola kad je reprezentacija Bugarske gostovala u Zagrebu, u listopadu 2010. i izgubila 3:0 u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj. Njegov bizarni potez bio je slika i prilika naše nemoći protiv super ekipe kakva je Hrvatska'', kazao je Borisov. 
 

''Riječ je o jednom od najboljih obrambenih igrača bugarskog nogometa. Zaista se radi o vrhunskom stoperu i smatram da Hajduk još nema pojma kakvo je pojačanje dobio. Nakon što je četiri godine igrao za Černomorec Burgas, gdje ga je trenirao Krasimir Balakov, za bugarske prilike nestvarnih 500 tisuća eura otišao je u bogati Ludogorec. Zanimljivo je to da je njegova prva europska utakmica bila protiv zagrebačkog Dinama u prosincu 2013., pa je očito da mu je hrvatski nogomet suđen. Prije nego što je otišao u Ludogorec, bio je standardan član svih mladih bugarskih reprezentacija, no u A vrsti još se nije uspio nametnuti i ima samo devet nastupa. Kažem samo jer smatram da je igrač njegovih kvaliteta zaslužio više povjerenja.
 

 
"Problemi za Terzijeva počeli su prošle sezone kad se u bugarski nogomet uvelo pravilo da najmanje jedan igrač U-21 mora započeti utakmicu. Mladi Ventsislav Kerčev tako mu je u nekim utakmicama uzeo mjesto, a zbog ozljeda i pada forme, ove sezone izgubio je mjesto u sastavu. Unatoč tome, mislim da je Terziev veliko pojačanje za Bijele jer na podjednako visokoj razini može odigrati i desnog beka i stopera. Možda nije riječ o stoperu koji često zabija, ali gol Liverpoolu u Ligi prvaka govori da se radi o igraču koji ima iskustvo igranja utakmica najviše europske razine. Ako dobije pravu priliku u Splitu, uvjeren sam da će je iskoristiti, a tada bi najviše koristi mogla imati bugarska reprezentacija.''
 

Pročitajte više