TRANSFERI

Prije dvije godine igrao je za Dinamo 2, sada za njega Real nudi 30 milijuna eura

Foto: Instagram

MUNDO DEPORTIVO piše o interesu Real Madrida za Lilleovog Brazilca Gabriela dos Santosa Magalhaesa. Riječ je o 22-godišnjem stoperu koji je proljeće 2018. proveo u Dinamovoj drugoj momčadi.

Za prvu momčad Modrih odigrao je jednu utakmicu te na kraju sudjelovao u osvajanju duple krune nakon što je Dinamo preuzeo Nenad Bjelica.

Dinamo ga nije mogao zadržati, sada ga traže Real, Juve i Chelsea

Gabriela Modri nisu zadržali jer su Francuzi navodno previše tražili pa se brazilski stoper vratio u Lille gdje je brzo postao prvotimac i na sebe privukao interes brojnih europskih velikana.

Osim Real Madrida, prate ga Chelsea, Napoli i Juventus, a Španjolci dodaju kako uz Gabriela Zinedine Zidane prati i Leipizgovog Francuza Dayota Upamecana.

Gabriel s Lilleom ima ugovor do ljeta 2023. godine i francuski ga klub ne misli pustiti za manje od 30 milijuna eura.

U Realu bi odmah naišao na problem

U cijeloj priči postoji i značajan problem - u slučaju da Blancosi potpišu Gabriela, morali bi regulirati broj stranca, odnosno igrača koji nemaju putovnicu iz neke od EU zemalja.

Ta mjesta u Realu zasad okupiraju četiri Brazilca: Eder Militao, Vinicius Junior, Rodrygo i Reinier te Japanac Takefusa Kubo.

Vrijedi 17,5 milijuna eura

Prošle sezone ga je Goal uvrstio među pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

"On je relativno novo lice na Ligue 1 sceni nakon što je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku srcu Lilleove obrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu suradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje obrane francuskog prvenstva", pisao je Goal o igraču koji je ove sezone odigrao 34 utakmice.

Prema Transfermarktu ovaj igrač vrijedi 17,5 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više