Prije dvije godine je suspendiran zbog namještanja, a sada protiv Đokovića igra za polufinale RG-a

Ian Langsdon/EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je u osmini finala svladao Španjolca Fernanda Verdasca 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Talijana Marca Cecchinata, koji je napravio veliko iznenađenje pobijedivši Belgijanca Davida Goffina 7:5, 4:6, 6:0, 6:3. Cecchinato, koji je 72. igrač svijeta, do sada nikad u karijeri nije prošao prvo kolo na nekom Grand Slam turniru.

Prije dvije godine je optužen da je namjestio meč na Challengeru u Maroku i suspendiran na 18 mjeseci, ali je kasnije pomilovan jer je Povjerenstvo za žalbe zaključilo da postoje nepravilnosti pri prikupljanju dokaza protiv Talijana.
 

Drugi nositelj Roland Garrosa 21-godišnji Nijemac Alexander Zverev u trećem je meču zaredom nadoknadio zaostatak od 1:2 u setovima i pobijedio Rusa Karena Hačanova 4:6, 7:6 (4), 2:6, 6:3, 6:3, te je prvi put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima.
 
Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je sa 6:2, 6:0, 5:7, 6:4 nadigrao Japanca Keija Nishikorija. Thiem je u posljednje dvije godine bio polufinalist Roland Garrosa i oba puta je gubio od Rafaela Nadala.
 

Pročitajte više