Prije pet godina su igrali četvrtfinale Lige prvaka, a od danas su u drugoj ligi

Foto: EPA-EFE

NAKON deset godina u elitnom razredu španjolskog nogometa Malaga je sinoć ispala iz La Lige. Pet kola prije kraja sezone Malaga je porazom 0:1 od Levantea ostala bez šanse da izbori ostanak u ligi. Da bude dramatičnije, pogodak su primili su tek u 93. minuti kada je Emmanuel Boateng zabio za pobjedu izravnog konkurenta, koji bi upravo zbog ova tri boda mogao sačuvati prvoligaški status.
 


 
Malaga je kao druga momčad Secunde 2008. izborila povratak u prvoligaško društvo, a dvije godine kasnije klub je u financijskim problemima prodan katarskom investicijskom fondu šeika Abdullaha Al Thanija. Uslijedilo je novo "zlatno doba" koje je kratko trajalo. Dovedena su velika nogometna imena, i igračka i trenerska, za više desetaka milijuna eura. Između ostalih, stigli su trener Manuel Pellegrini, a dovedeni igrači poput Van Nistelrooyja, Santija Cazorlu, Jeremyja Toulalana, Martina Demischelisa, Julija Baptistu... Klub je već 2012. godine izborio povijesni plasman u Ligu prvaka, senzacionalno su prošli skupinu uz pobjede protiv Milana, Anderlechta i Zenita, a onda preko Porta stigli do četvrtfinala u kojem ih je zaustavila Borussija Dortmund kontroverznim raspletom u sudačkoj nadoknadi. Već godinu kasnije UEFA je izbacila Malagu iz svojih natjecanja zbog financijskih problema i nagomilanih dugova, klub su napustile najveće zvijezde, a od tada pada sve niže iz sezone u sezonu.

U dramatičnom raspletu na dnu jedne od najjačih liga svijeta, Las Palmas će se prvi pridružiti Malagi na putu u drugu ligu. Već u sljedećem kolu, ako ne pobijede, Las Palmas ispada iz Lige jer im do sigurne zone nedostaje 12, a u igri je još 15 bodova. Kao i Malagi, sinoć je i Las Palmasu sudbina zapečaćena u sudačkoj nadoknadi, kod Betisa su u 94. primili gol za poraz 1:0. Nevjerojatno zvuči podatak da Las Palmas već dvije utakmice nije upisao udarac u okvir gola, piše španjolska Marca. 
 
 
Ispred momčadi s Kanara je Deportivo iz La Corune s 27 bodova, sedam manje od Levantea koji drži 17. mjesto. Momčad Clarencea Seedorfa još ima teoretske šanse, ali trebat će pravo čudo jer ih čekaju sudari s Barcelonom, Valencijom, Villarrealom...
 

Rezultati by SofaScore

 

 

 

Pročitajte više