Regija

Prije pet godina je bio najbolji igrač HNL-a. Sad je potjeran iz kluba i slobodan

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TINO SVEN SUŠIĆ više nije igrač FK Sarajeva. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

"FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje Tinu na profesionalnosti i dobrim partijama koje je pružio u dresu naše ekipe te mu želi svu sreću u nastavku karijere", objavio je klub s Koševa.

Bivši igrač Hajduka na kraju prošle sezone optužen je za kršenje klupskog pravilnika. Navodno mu se zamjeralo nezalaganje i nezainteresiranost na treninzima i utakmicama. Tada je izbačen iz momčadi, ali je početkom ove sezone vraćen i odigrao je pet utakmica. Ipak, nedavno je novi trener Goran Sablić, koji Sušića nije koristio na posljednje tri utakmice, poručio da je nekadašnji reprezentativac BiH zauvijek otpisan.

"Sušić nije u momčadi, meni trebaju igrači koji žele ostaviti srce na terenu. Cijenim ga, znamo se privatno, ali momčad je na prvom mjestu. To je moja odluka i ja stojim iza nje, a što se mene tiče, odluka je konačna", rekao je Sablić.

U Sarajevo je 29-godišnji bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao u veljači prošle godine, ali je zbog problema s ozljedama odigrao samo 27 utakmica te je postigao dva gola uz dvije asistencije.

Prije pet godina bio je najbolji igrač HNL-a i Hajduku donio dva milijuna eura

Sušić je od 2012. do 2016. bio ključni igrač Hajduka, za koji je odigrao 134 utakmice, postigao 27 golova i namjestio 23. Tada je postao i reprezentativac BiH te sudionik prvog svjetskog prvenstva za reprezentaciju te države. 

U posljednjoj sezoni u Hajduku bio je i najbolji igrač HNL-a. Tada ga je Genk kupio za dva milijuna eura, ali se u Belgiji nije snašao. Nakon Genka (24 nastupa, jedan gol) igrao je za Maccabi (devet utakmica), Antwerp (dvije utakmice), Venlu (28 utakmica, pet golova) i Hartbergu (dvije utakmice).

Pročitajte više