Prije točno 10 godina Gerrard se poskliznuo i Liverpool je ostao bez naslova

Foto: Screenshot

PRIJE točno deset godina navijači Liverpoola doživjeli su jedan od najcrnjih dana u klupskoj povijesti. Na Anfieldu se igralo 36. kolo Premier lige između domaćina Liverpoola, koji je vodio Brendan Rodgers, i Chelseaja Josea Mourinha. Liverpool u tom trenutku nije bio prvak 24 godine, ali je tri kola prije kraja bio lider tablice.

Imao je pet bodova više od drugoplasiranog Chelseaja, a Manchester City bio je treći, ali s dvije utakmice zaostatka. Računica za Liverpool, koji su predvodili sjajni pojedinci kao što su Luis Suarez, Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Raheem Sterling i Coutinho, bila je jednostavna - moraju pobijediti u tri utakmice do kraja i postat će prvaci. U tom trenutku bili su u nizu od 11 pobjeda.

Gerrard se umirovio bez titule

Krajem prvog poluvremena veći dio Anfielda je zanijemio od užasa. Živuća legenda i kapetan Gerrard se poskliznuo u najgoroj mogućoj situaciji, a Demba Ba je nemilosrdno iskoristio taj poklon i zabio za vodstvo Chelseaja koji je nakon vodstva u Mourinhovom stilu "parkirao bus" i zatim još golom Williana potvrdio pobjedu.

Liverpool se mentalno raspao i u predzadnjem kolu prosuo tri gola prednosti kod Crystal Palacea, a City Manuela Pellegrinija je pobijedio u utakmicama viška i postao prvak s dva boda prednosti. Zanimljivo, među igračima Chelseaja slavio je i Mo Salah, Egipćanin koji će kasnije doći u Liverpool i postati legenda, a 2020. i osvojiti naslov prvaka nakon 30 godina. Gerrard se morao umiroviti bez titule, ali može se utješiti Ligom prvaka iz Istanbula.

 

Pročitajte više