LIGE PETICE

Prije tri godine skoro su mu amputirali nogu, a sada briljira u La Ligi

Foto: Getty Images

Villarreal je sinoć u prvoj utakmici sedmog kola španjolske Primere s 5:1 pobijedio Betis, a jedan od najboljih nogometaša popularne Žute podmornice bio je Santi Cazorla koji ja zabio gol i upisao asistenciju.

Sve to ne bi bilo ništa posebno da se ne radi o nogometašu koji redoviti briljira za Villarreal, a prije samo nekoliko godina liječnici su mislili da više neće igrati nogomet. 

Prošao je devet operacija tijekom kojih je ostao bez osam centimetara tetive noge. Bio je u velikoj opasnosti od amputacije tog uda, a 636 dana izbivao je s  terena. Liječnici su mu rekli da "može biti sretan ako bude mogao opet hodati sa sinom po dvorištu".

Od tragedije do bajke

A on je na najgoru moru koju mu je u listopadu 2016. serviralo puknuće kosti gležnja dok je igrao za Arsenal, odgovorio bajkovitim povratkom u Villarreal, klub svog života. I to u 34. godini.

Pretprošli Božić, onaj krajem 2017., i 33. rođendan, Cazorla je trebao proslaviti konačnim povratkom na teren, nakon kalvarije koja traje još od listopada 2016. i utakmice s Ludogorecom u Ligi prvaka.

"Prvi rezultati su izrazito pozitivni, ali morat ćemo paziti s njegovim povratkom jer nije igrao nogomet godinu dana. Trebat će mu nekoliko utakmica s rezervnom momčadi, tako da se nadam da će oko Božića biti u prvoj momčadi", rekao je tada Arsene Wenger.

Operacija za operacijom

Nažalost, umjesto treniranja i igranja utakmica, opet je otišao na operaciju Ahilove tetive, čak devetu otkako se ozlijedio.
 
"Zbog bola tetive koji osjećam već nekoliko dana, opet moram na operaciju. Moram odgoditi najavljeni povratak na teren, održati entuzijazam i motivaciju kako bih se vratio i uživao u nogometu, mojoj najvećoj strasti."

Vratio se sada u Villarrealu. I to kako!

Pročitajte više