Primitivizam, a nije nogometni: Pino Giergia izvrijeđao zadarskog novinara

PINO GIERGIA nikad nije patio od nedostatka ega. Dapače, uvijek je proslavljeni zadarski košarkaš, a u novijim vremenima i klupski djelatnik, volio pokazati da je najbolji, najsposobniji, najpametniji... Iako je često bio u krivu. Što čovjeku koji tvrdi da je "izmislio košarku" i da je baš on najbolji košarkaš svih vremena nije lako dokazati.

Bog je stvorija čovika, a Pino dug KK Zadra

Cijeli Zadar zna za tešku Gierginu ćud pa nikog zapravo i nije pretjerano iznenadilo reagiranje koje je stiglo na adresu redakcije Zadarskog lista. Svemoćnom i nepogrešivom Pinu je, naime, zasmetala (istinita) konstrukcija novinara Viktora Boguta da je KK Zadar najveći dug generirao upravo za vrijeme kad su klupski alfa i omega bili direktor Giergia i predsjednik Kristijan Magaš.

Radi se o dugu od više desetaka milijuna kuna koji trenutno opterećuje KK Zadar i zbog kojeg se klub zapravo nalazi u rasulu. Igrači su tijekom sezone dobili samo dvije plaće pa će ih većina tijekom ljeta vjerojatno potražiti drugi angažman. A nisu to jedini dugovi koji dolaze na naplatu... Angažirao se čak i Božidar Kalmeta, traže se donacije od lokalnih firmi, ali novac teško curi. Nije KK Zadar jedini koji je u krizi...

Giergia o probavnom traktu "vrtnog patuljka"

Naravno da Giergiu sve to ne interesira. On neće dopustiti da netko blati njegovo "sveto" ime, branit će se svim sredstvima, trgati rukama i nogama, a sada je jasno pokazao da ne preza niti od primitivizma kakvog se ne bi posramili ni neki viđeniji (ali ne i glasniji) nogometni funkcioneri.

Novinara koji se drznuo napisati da je Giergia bio dio klupske garniture koja je gurnula Zadar u dugove Pino je tako opisao kao "košarkaškog i ljudskog vrtnog patuljka", "košarkaški nepismenog i neznalicu" koji u svom životopisu može napisati tek da "svaki dan puni i prazni svoj probavni trakt".

"Kako se usudi držati predavanje iz sebi potpuno nepoznate lekcije i materije čovjeku koji je izmislio košarku", šokiran je Giergia Bogutovom novinarskom "drskošću". Nije legenda KK Zadra ni na tome stala: Žalosno je i to da su takve besmislene objede, za koje je autor potrošio dio članka, bez čvrstih argumenata samo izraz ljubomore i mržnje prema onome što sam napravio za košarku uopće".

Pročitajte više