HNL

"Pritisak u Hajduku? Hugo Almeida rekao mi je da tako nije ni u Bešiktašu"

Foto: Dalmatinski Portal

ADAM GYURCSO je u Hajduk stigao u siječnju 2018. godine na posudbu iz poljskog Pogona i u 14 utakmica zabio je šest golova na koje je dodao pet asistencija. Hajduk ga je nakon toga otkupio za 35 tisuća eura.

Prošle sezone je u 34 nastupa zabio pet golova , ali i 11 asistencija. Nakon toga je došao Damir Burić, a Gyurcso je završio na posudbi u Mađarskoj. U četiri utakmice za Puškaš Akademiju zabio je pet golova i pridodao asistenciju.

"Kad sam vidio da nisam u prvom planu, imao sam želju vratiti se u Mađarsku. Čuo sam puno dobrih stvari o klubu, pogledao sam nekoliko utakmica i shvatio da dolazim u dobru momčad. Vjerujem da mogu pomoći momčadi. Želim igrati što više, dati što više golova. Tko zna, možda se vratim i u reprezentaciju“, izjavio je Gyurcso za službenu stranicu Puskasa pa govorio o Splitu: 

"Ogromna je odgovornost igrati u Hajduku, navijači imaju velika očekivanja. Moj bivši suigrač Hugo Almeida rekao mi je da takav pritisak nije imao ni dok je nosio dres Bešiktaša."

Sada mu mnogi pišu da ga vole

Ispričao je i kako je doživio incident s jednog od derbija Hajduka i Dinama u kojima je igrao. 

"Sada, nakon što sam otišao, dosta je ljudi napisalo da me voli. Očito sam im se sviđao kao igrač i kao čovjek. Kada sam pogođen predmetom u glavu na utakmici između Hajduka i Dinama, znam da nisam ja bio meta. U toj situaciji igra je bila prekinuta, oko mene je bilo i nekoliko protivničkih igrača, ali mislim da je meta bio sudac", rekao je Gyurcso pa dodao: 

"Tada mi je možda bilo teško, ali sam s vremenom shvatio da to nije bio napad na mene. Nikada prije ili poslije toga nisam imao problema s navijačima.“

Za kraj je komentirao hladan odnos Burića i kluba prema njemu.

"Nitko mi nije objasnio zašto se ne računa na mene. Kada sam stigao u klub, dobro sam se snašao, nisu me slučajno otkupili od Pogona. Nakon što sam odigrao 70 minuta u prvom kolu s Istrom, trener je odlučio da mu nisam potreban. Nisam od toga pravio problem jer u nogometu, ako vam trener ne vjeruje i vi ne igrate, ne možete pomoći momčadi“, zaključio je Gyurcso. 

Pročitajte više