Privedeno 158 navijača, policija lovila Delije i u srednjoj školi

Foto, video: D.R./ Index 

ZAGREBAČKA policija jučer je uoči, za vrijeme i nakon utakmice Cedevite i Crvene Zvezde privela ukupno 158 navijača, od čega 143 gostujućih te 15 domaćih. Opsadno stanje vladalo je tijekom popodnevna i večeri u Savskoj ulici. Marice pod rotacijama blokirale su prilaze dvorani, pretresi su bili rigorozni. Ranije su huligani, njihov više od 50, povukli kočnicu u vlaku iz Zuericha za Zagreb. Iskočili su iz vagona u blizini Draženovom doma i razbježali se.

Veća skupina uhićena je u Badalićevoj ulici, no doznajemo da je problema bilo u i Klaićevoj ulici kod srednje tehničke škole Tesla. Razgovarali smo s očevicima koji tvrde kako su tri navijača Zvezde upala u prostor škole, derali se i vrijeđali. iz zagrebačke policije Indexu je potvrđeno da je zaprimljena dojava iz škole u Klaićevoj, ali da navijače tamo nisu zatekli. Učenici ipak svjedoče kako je interventna policija svladala i privela ratoborne navijače.

Na tribinama Draženovog doma okupilo se oko 30 Bad Blue Boysa, raštrkanih po tribinama, te 20-ak navijača Zvezde. U incidentu koji se dogodio u prvom poluvremenu sudjelovao je jedan domaći navijač (1991.) te jedan gostujući (1991.). Domaći navijač je jutros izašao pred suca za prekršaje, dok je gostujući pušten nakon obavijesnog razgovora. Policija nam je ovu informaciju jutros službeno potvrdila nakon dovršene obrade.
 

Pročitajte više