Procurilo par dana prije objave: Zlatne lopte za 2015. Messiju i hrvatskoj nevjesti?

Screenshot: Twitter
 
PET DANA prije službene objave na gala večeri u Zurichu, nizozemski novinar Michael Abbink objavio je imena dobitnika Zlatne lopte, tako što je napravio screenshot objave na FIFA-inoj stranici, koja je ubrzo povučena.
 
Abbink nije bezveznjak pa se njegovo otkriće mora uzeti u obzir, ako već ne zdravo za gotovo - Lionel Messi i Celia Šašić prema njegovim tvrdnjama su lauerati za 2015.

I dok Messijevo osvajanje pete Zlatne lopte, nakon što je dvije prethodne godine provela u vitrini Cristiana Ronalda i nije nikakvo iznenađenje, navodna pobjeda Nijemice Celie Šašić u ženskoj kategoriji to jest. 
 
Jer očekivalo se da nagradu za prošlu godinu dobije Amerikanka Carli Lloyd, koja je u finalu SP-a zabila hat-trick. Ali, Šašić se ljetos umirovila, pa bi ovo mogla biti počasna nagrada.
 
Napadačica sa čak 111 nastupa i 63 gola za njemačku reprezentaciju, ogledni je primjer multinacionalnog i multirasnog njemačkog društva. Rođena u Bonnu kao Celia Okoyino da Mbabi, od majke Francuskinje i oca Kamerunca, prije tri godine udala se za Hrvata Marka Šašića, sina nogometnog trenera Milana.

FIFA naravno odgovara kako je ova priča lažna i da su prije tri mjeseca imena dobitnika preuzeta s druge stranice, a ne one svjetske nogometne federacije:
 
 

Pročitajte više