Profesionalni gejmer iz Brčkog večeras igra meč života vrijedan 3 milijuna kuna

Foto: ELEAGUE
 
PRVI CS:GO major turnir u 2018. došao je do samog kraja. Večeras će FaZe Clan za koji igra Nikola "NiKo" Kovač i Cloud9 odmjeriti snage u finalu vrijednom pola milijuna dolara, odnosno nešto manje od tri milijuna kuna. 
 
>>MLADI BOSANAC DRUGI IGRAČ SVIJETA Evo koga će slijediti buduće generacije
 
Tek što je nedavno proglašen drugim najboljim igračem svijeta, Nikola "NiKo" Kovač na korak je do najvećeg uspjeha u karijeri, osvajanja CS:GO major turnira. Radi se o najprestižnijem natjecanju u tom esportu i NiKo će ujedno biti prvi igrač s ovih prostora koji će igrati u finalu jednog takvog turnira. 
 
Ogroman je to uspjeh za 20-godišnjeg momka iz Brčkog koji u Bostonu posljednjih tjedana igra nevjerojatan turnir. Kroz zatvorene kvalifikacije i grupnu fazu FaZe Clan je doživio samo jedan poraz, a u doigravanju su bez problema svladali mousesports i Na'Vi. Upravo NiKo trenutno ima najviši rating od svih igrača na turniru i ako njegov FaZe osvoji titulu, lako bi mogao biti proglašen i najboljim igračem turnira. 
 

Protivnici će im biti američki tim Cloud9, koji je napravio ogromno iznenađenje samim plasmanom u finale. Amerikanci su doigravanju slavili protiv G2 Esportsa i SK Gaminga, dvije ekipe koje spadaju među pet najboljih na svijetu. Na krilima domaće publike u prepunoj Agganis Areni u Bostonu Cloud9 zaista djeluje impresivno, ali statistika im ne ide u korist. U posljednjih osam odigranih mapa protiv FaZe Clana nisu pobijedili niti jednom. 
 
U finale FaZe Clan ulazi kao veliki favorit. Sjajna je ovo prilika za NiKu i FaZe da osvoje prvi major i u 2018. krenu kao najbolji CS:GO tim na svijetu. No za to će prvo trebati zaustaviti nalet ekipe Cloud9 i utišati domaću publiku. Ulog je ogroman, osim titule, razlika u novčanim nagradama za prvo i drugo mjesto iznosi 350 tisuća dolara. Prijenos finala možete pratiti na službenom ELEAGUE kanalu od 20:00.
 
Foto: ELEAGUE
 
ELEAGUE Major: Boston drugi je CS:GO major turnir u organizaciji iste kompanije. Ove godine je format natjecanja nešto drugačiji. Igrale su se tri faze, od zatvorenih kvalifikacije pa sve do doigravanja. FaZe i Cloud9 morali su igrati sve faze majora, a sada će snage odmjeriti u posljednjem i najvažnijem meču turnira. Ukupni nagradni fond iznosi milijun dolara. Najboljih osam ekipa na turniru osigurale su Legends status, odnosno plasman na završni dio idućeg turnira u major seriji. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više