Projektant Napolijeve titule odlazi kod najmržeg rivala i odmah pravi veliki rez?

Foto: Profimedia

SPORTSKI direktor Cristiano Giuntoli (51) jedan je od najzaslužnijih za Napolijev naslov prvaka Italije ove sezone, prvi nakon 1990. i Diega Armanda Maradone. Giuntolija u Italiji smatraju nogometnom enciklopedijom jer poznaje karakteristike nevjerojatnog broja igrača, a zahvaljujući njegovim kvalitetama Napoli je doveo neke fantastične igrače poput Kviche Kvaratskhelije, Victora Osimhena i Kima. 

Napušta Napoli i odlazi u Juventus

Ipak, Giuntoli će na kraju sezone napustiti Napoli nakon devet godina. Svoju odluku već je prenio gazdi Aureliju De Laurentiisu, uz objašnjenje kako mu je potreban novi izazov. To je već pronašao u Juventusu, klubu koji je na jugu Italije itekako omražen. Talijanski mediji su sigurni kako će Giuntoli vrlo skoro preuzeti funkciju sportskog direktora torinskog kluba i početi slagati igračku, ali i trenersku križaljku.

Prvi potez je spreman?

Prema prvim informacijama iz Italije, Giuntoli nije oduševljen sadašnjim trenerom Massimilianom Allegrijem, koji zarađuje oko sedam milijuna eura godišnje. S druge strane, ni Allegri nije oduševljen novim sportskim direktorom jer bi mu to smanjilo ovlasti oko slaganja igračkog kadra budući da Juventus u ovom trenutku nema sportskog direktora. Juventus je trenutno drugi u Serie A i bori se za osvajanje Europa lige, gdje ga u polufinalu čeka Sevilla.

Pročitajte više