Prosinečkog u majčinom selu dočekali trubači i šumadijsko kolo, nakon čega je u Čačku izgubio titulu!

ŠUMADIJSKI izlet je za Roberta Prosinečkog počeo idilično: U rodnom selu njegove majke, Ježevici kod Čačka, dočekan je kruhom i solju, trubačima, a folklorna grupa djevojčica i dječaka njemu u čast otplesala je šumadijsko kolo.

Prosinečki je na livadi odigrao nogomet s djecom obučenom u Zvezdine dresove. Blic navodi kako je Robi, ne skrivajući emocije, izjavio da se veoma obradovao susretu s mještanima i rođacima koji žive u rodnom selu njegove majke Emilije.

Robi ganut dočekom u majčinom selu: Uzbuđeniji sam nego kad sam postao trener Zvezde, ovdje sam napravio prve nogometne korake

"Zaista nisam očekivao ovoliko ljudi. Uzbuđen sam više nego kad sam postavljen za trenera Crvene zvezde. Emocije su jake, jer ovdje sam pravio prve korake kao nogometaš i sigurno mi je drago što vidio sve svoje prijatelje i rodbinu moje majke. Zato ću i pomoći da se ovdje izgradi jedan sportski teren, da se na njemu djeca igraju nogometa i da sa njega izlaze pravi igrači. Kad sam bio mali dolazio sam često ovdje, a sad ću dolaziti kad god budem mogao", rekao je Prosinečki prije odlaska.

"Stariji mještani, među kojima i Robertov ujak Miloje, dobro se sjećaju da je mali Robert često dolazio u Ježevicu iz Njemačke gdje je živeo s majkom Emilijom i sada pokojnim ocem Đurom." ističe Blic.

Porazom u Čačku dva kola prije kraja, Zvezda predala titulu partizanu

Međutim, nastavak boravka u tom dijelu Srbije se za Prosinečkog iz idile pretvorio u tragediju; kako je rekao "najlošijom igrom Zvezde otkad joj je on trener", njegova momčad je izgubila 0:2 kod Borca i tako se oprostila od nade da će prekinuti niz sezona bez trofeja. Gubitak bodova od Borca pravi je debakl, jer devetoplasiranoj momčadi Zvezda bježi čak 31 bod.

Ako Partizan večeras pobjedi ekipu poslednjeplasirani Čukarički, a Vojvodina ne uzme tri boda u Inđiji, crno-bijeli slave još jedan naslov.

Delije vrijeđale upravu i igrače

Kada se vidjelo da će Zvezda izgubiti, navijači gostiju su propisno izvrijeđali igrače, upravi poručili da napusti klub, a jedini čije su ime spominjali bio je Ivan Adžić, sportski direktor od kog su tražili da ode iz Zvezde. Prosinečkog nisu prozivali.

Pročitajte više