hnl

Prošle sezone bio je među najboljim strijelcima HNL-a, a sad odlazi iz Rijeke?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

JAKOV PULJIĆ prošle je sezone u dresu Rijeke igrao fantastično. 

Bio je u vrhu liste najboljih strijelaca HNL-a, a samo su Mirko Marić (19) i Mijo Caktaš (18) imali više zgoditaka od njega koji je sezonu okončao sa 16 pogodaka. Tome je dodao i deset asistencija.

Bišćan je tad Rijeku izvlačio iz krize u koju je upala odlaskom Matjaža Keka, a Puljić iskoristio ozljedu Antonija-Mirka Čolaka te je, dok rasnog golgetera nije bilo u prvom planu, na 13 utakmica postigao isto toliko pogodaka i četiri namjestio.

No povratkom Čolaka nakon ozljede i novim dolaskom Franka Andrijaševića u Rijeku, bivši napadač zaprešićkog Intera pao je u drugi plan. Ove sezone odigrao je svega jednu cijelu utakmicu, sakupio 570 minuta igre i postigao tek jedan pogodak.

"Vjerujem da ću se izboriti za svoju poziciju, a kada i kako to ćemo vidjeti. Kad sam mijenjao Čolaka to mi je bila najbolja sezona, u 13 utakmica zabio sam 13 golova i imao šest asistencija. Fantastično sam se osjećao i stvarno me je sve išlo. Nakon toga pao sam malo u drugi plan, malo igrao, malo nisam", izjavio je Puljić za Novi list.

Moguć odlazak u Poljsku?

Na Rujevici je uvijek prometno pa se tako i Puljić spominjao u kontekstu transfera u zimskom prijelaznom roku. Navodno se za njega interesira poljska Jagiellonia iz Bialystoka, ali nije isključen i ostanak u bijelom dresu, ali uz bolji ugovor.

"Odlazak u Poljsku? Ne bih to posebno komentirao. Ako dođe prava ponuda? Vidjet ćemo. Treba vidjeti s klubom, ako bude za dobrobit kluba i mene onda se i tu može naći rješenje i zajednički jezik. Ugovor me veže još godinu i pol. Ne bih ništa prejudicirao, vidjet ćemo", kazao je Puljić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više