Prošle sezone igrao je u drugoj ligi. Sada trpa kao na traci i košta 100 mil. eura

Foto: EPA

VIKTOR GYÖKERES (25) je prošle sezone igrao za Coventry City u engleskom Championshipu te u 46 nastupa postigao 21 gol i namjestio njih 10. Na njegovu žalost, engleska momčad nije uspjela u svom naumu da se plasira u Premier ligu, pala je na zadnjoj stepenici, u doigravanju. Luton je slavio u utakmici za plasman u viši rang nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

Ipak, Gyökeres je od te sezone, kao i od one prije u kojoj je u 45 nastupa imao učinak od 17 golova i pet asistencija, itekako profitirao jer si je znatno podigrao vrijednost i rejting na tržištu. Coventry ga je 2021. doveo iz Brightona za milijun i dvjesto tisuća eura te nakon dvije sjajne sezone prodao u lisabonski Sporting za 21 milijun eura. I tamo, pogađate, ponovo rastura.

Cijena - 100 milijuna eura

Ovaj Šveđanin mađarskih korijena, kojeg je dala nogometna škola kultne Brommapojkarne, trenutno je jedan od najubojitijih igrača u Europi. Odigrao je dosad 29 utakmica u svim natjecanjima i zabio nevjerojatnih 27 golova te namjestio njih čak 11.

Već sada se priča da bi na ljeto mogao napustiti Sporting u velikom transferu, a Fabrizio Romano potvrdio je da bi to uistinu morao biti ogroman posao. Naime, onaj tko želi Gyökeresa morat će platiti čak 100 milijuna eura, koliko mu je otkupna klauzula propisana ugovorom.

Pročitajte više