Prošlog ljeta je uništavao Hrvatsku, a ovog je postao vojnik

Foto: FIBA

FINSKI NBA All-Star košarkaš Lauri Markkanen pohvalio se na društvenim mrežama da je završio vojni rok. Ovo je ljeto iskoristio za odrađivanje dužnosti prema naciji, ali nije mu to posebno remetilo druge obaveze, pa je svejedno nastupao za finsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu na Dalekom Istoku.

Vojni rok u Finskoj je obavezan za sve muškarce i mora se obaviti prije tridesetog rođendana. Najkraći propisani rok traje četiri mjeseca, ali u izvanrednim okolnostima je moguće tražiti i skraćenje. 

EPA-EFE

Markkanen je vojni rok započeo u travnju, nakon što mu je završila NBA sezona, ali u međuvremenu je odradio pripreme s reprezentacijom, koja se na SP-u nije proslavila s tri poraza u uvodnoj skupini i završila na 21. mjestu. Markkanen je u pet utakmica postizao 24.8 poena i 8.0 skokova.

Izbacio Hrvatsku iz kvalifikacija za SP pa dva mjeseca poslije s Eurobasketa

Puno više štete Markkanen je napravio hrvatskoj reprezentaciji prošle godine, kad ju je prvo izbacio iz kvalifikacija za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, a onda i iz osmine finala Eurobasketa.

Najbolji finski košarkaš svih vremena, koji je za sezonu karijere u Utah Jazzu nagrađen nastupom na All-Star utakmici, vojni rok je završio taman na vrijeme za povratak u SAD, gdje mu idućeg tjedna počinju pripreme za novu sezonu.

Pročitajte više