Prošlosezonski finalist Kupa nakon lude drame i produžetaka ispao od trećeligaša

Foto: Pixsell/Nel Pavletic

NAJVEĆE iznenađenje šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa priredio je trećeligaš Radnik koji je kod kuće u Križevcima nakon produžetaka pobijedio 4:3 prošlosezonskog finalista Kupa Šibenik i tako ga izbacio iz natjecanja. 

Domaćin je poveo u 34. minuti preko Mihaela Mladena, ali Šibenčani su do poluvremena uspjeli izvesti preokret. Stipe Bačelić-Grgić je u 40. izjednačio, a Roko Brajković je u 43. donio prednost momčadi Marija Carevića. Očekivalo se da će vodeća momčad Druge lige u nastavku rutinski riješiti pitanje pobjednika, ali domaćin je napravio pravo malo čudo.

U 76. minuti Niko Mihalinec je zabio za 2:2 i morali su se igrati produžeci. U 98. minuti Mladen zabija za 3:2, a 106. minuti Križevčani preko Jakova Gogića zabijači za 4:2. Šibenik je do kraja tek uspio ublažiti poraz.

Radnik će u osmini finala igrati protiv Gorice i to u gostima. U šesnaestini finala i osmini finala nema klasičnog ždrijeba nego se od starta glavne faze natjecanja, a to je šesnaestina finala, parovi slažu na temelju koeficijenta u Kupu tijekom proteklih pet sezona, pri čemu onaj sa slabijim koeficijentom ima domaćinstvo.

U osmini finala preuzimaju klubovi preuzimaju status onih klubova koje su izbacili, a kako Šibenik ima veći Kup-koeficijent nego Gorica, sada su Križevčani u statusu kluba s većim koeficijentom i zato moraju u goste Gorici. 
 

Pročitajte više