serie a

Prošlost se ponovila: Juventusu se ovo nije dogodilo zadnjih osam godina

Foto: Getty Images

PREMDA je jedini klub liga petice bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone, Juventus je u posljednje dvije utakmice primio po tri pogotka što nije doživio posljednjih osam godina.

I dalje Apeninskim poluotokom odzvanja Juventusova prošlotjedna eliminacija u četvrtfinalu talijanskog kupa protiv Atalante (0:3), kao i prošlotjedni prvenstveni remi s Parmom (3:3).

Juventus je dvije utakmice zaredom po tri primljena pogotka zabilježio u sezoni 2010. / 2011. godine, četvrtoj sezoni po redu nakon što se vratio u Seria A nakon izbacivanja zbog namještanja rezultata.

U siječnju 2011. godine, pod vodstvom Luigija Delnerija, prethodnika Antonija Contea i Massimiliana Allegrija, u prvom kolu proljetnog dijela sezone izgubio je u Torinu protiv Parme s 1:4. 

Felipe Melo već u 17. minuti, pri rezultatu 0:0, kažnjen je direktnim crvenim kartonom. Parma je ubrzo povela pogocima Sebastiana Giovinca (41', 48'), no Juventus je Legrottagliejevim pogotkom (60') privremeno smanjio rezultat. Hernan Crespo (62') i Raffaele Palladino (93') zapečatili su Juventusovu blamažu. 

Već dva dana kasnije Juventus je u Napulju protiv Napolija doživio i drugi uzastopni poraz s tri primljena pogotka. Edinson Cavani triput je poentirao (20', 26', 54') u Napolijevoj rutinskoj pobjedi, odnosno Juventusovom novom debaklu.

Za Juventus, koji je spomenutu sezonu okončao na sedmom mjestu s 24 boda manje od ondašnjeg prvaka Milana, nastupali su tada Luca Toni, Fabio Quagliarella, Claudio Marchisio, Miloš Krasić, Fabio Grosso, Alessandro Del Piero, Alberto Aquilani, Giorgio Chiellini, Amauri, Leonardo Bonucci...

U narednoj sezoni započela je Juventusova prvenstvena dominacija - sedam uzastopnih titula - koja traje i dan-danas.

Pročitajte više