Protiv Farmaceuta po izlaz iz krize: U Hajduku najavljuju napad i lov na tri boda

HAJDUK nema vremena za vidanje rana. Danas su dobili novog predsjednika, a već ih sutra čeka teško gostovanje kod Slaven Belupa. Novi posrtaj značio bi pravu katastrofu, a toga je svjestan i pomoćni trener Joško Španjić koji će u nedjelju voditi momčad.

Zanimljivo je da će i na suprotnoj strani stajati debitant na klupi Farmaceuta. Zlatko Dalić danas je potvrđen na mjestu prvog trenera kluba nakon što je još u petak cipelu dobio Milivoj Bračun. Posla ga je koštalo ispadanje iz Europske lige od norveškog Tromsa.

"Idemo po sva tri boda"

Španjić je na današnjoj press konferenciji najavio ofenzivnu igru i lov na sva tri boda. Zna da bi sve manje od toga još više uzburkalo ionako nemirne duhove na Poljudu.

"Moramo igrati isključivo napadački, učiniti sve da se iz Koprivnice vratimo s tri boda", najavio je Španjić.

I on je upotrijebio pomalo istrošenu formulaciju o ostavljanju srca na terenu...

"Svi igrači su spremni ostaviti srce na travnjaku, premda to uvijek nije dovoljno. Uz to trebaju pokazati individualnu kvalitetu, borbenost, zrelost u igri."

"Kod nas je svaki poraz potres"

Bit će promjena u odnosu na sastav koji je poražen od Žiline, no Španjić nije želio otkriti tko će krenuti od prve minute. momčad će na teren poslati u formaciji 4-4-2, iznimno ofenzivnoj, najavljuje splitski trener.

"Poraženi smo i Slaven Belupo i mi prije nekoliko dana u europskoj utakmici, ali ne može se to uspoređivati. To su dva različita svijeta. Kod nas je svaki poraz potres, u Koprivnici se ne očekuje da se svaku utakmicu pobjeđuje",  smatra Španjić.

U Koprivnicu putuju 22 igrača. Među njima nisu Thiaguinho, Ante Aračić, Mario Sačer, te naravno Drago Gabrić i Mario Brkljača koji su napustili Poljud.

Pročitajte više