Protivnici opet izmlatili Hrvata. "Nikad ga nisam vidio ovako frustriranog"

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC ostvario je u porazu LA Clippersa u Oklahoma Cityju 129:107 svoj 15. double-double sezone postigavši 13 poena i 12 skokova. Iz igre je atipično šutirao ispod 50%, samo 5/12, ali mnogi promašaji bili su posljedica nedosuđenih prekršaja na hrvatskom centru.

Clippersi su od prosinca možda i najbolja momčad lige po igri i rezultatima, ali protiv Thundera su odigrali jednu od najslabijih utakmica sezone, posebno dok na parketu nije bilo Zupca, koji je jedini u momčadi završio s pozitivnim "plus/minusom" (+1). Cijelu prednost domaćini su izgradili u 18 i pol minuta koje je Hrvat proveo na klupi.

Nikad ovako frustriran

"Već šest godina gledam kako Ivicu Zupca udaraju pod košem, ali mislim da ga nikad nisam vidio ovako frustriranog što suci to ne sviraju. Dopustili su OKC-ju da se provuče s puno toga", napisao je na Twitteru Joey Linn iz Sports Illustrateda, koji na dnevnoj bazi prati Clipperse.

Iako se nema običaj svađati sa sucima, Zubac je ovaj put otišao jednom od njih doslovno pokazati tragove na rukama od udaraca koje on i njegovi kolege nisu ocijenili kao prekršaje. 

Clippersi bez Zupca imaju ozbiljan problem

"Ovo je definitivno jedna od onih utakmica za koje bi Clippersi trebali poslati žalbu na suce jer su puštali sve te prekršaje na Zupcu. Činili su to i ranije, ali Clippersi ne mogu dopustiti da se to nastavi", napisao je Farbod Esnaashari, koji također pokriva nepopularniju franšizu iz Los Angelesa.

Esnaashari je ocijenio i da je najveći problem Clippersa kontrola skoka bez Zupca na parketu i najavio da će im to biti najveća Ahilova peta u doigravanju. Clippersi su ovim porazom ostali na trećem mjestu Zapada s omjerom 36-18, a Thunder (38-17) je obranio drugu poziciju. Vodeća je Minnesota s 39-16. 

Pročitajte više