Prstom je suparniku pokazao da dođe na sredinu kaveza. Za 10 sekundi osvojio je pojas

Foto: Profimedia

MAX HOLLOWAY osvojio je BMF pojas nakon što je u posljednjoj sekundi žestoke borbe kroz pet rundi nokautirao Justina Gaethjea tijekom UFC-ovog eventa 300. Borba za pojas za simboličnu titulu promocije opravdala je očekivanja, a posebno spektakularan bio je njen kraj.

BMF pojas nije najveće UFC-ovo priznanje, za mnoge je i diskutabilan, ali puni naziv jasno govori o čemu je riječ. BMF je kratica za baddest motherfucker, odnosno, u nešto slobodnijem prijevodu, dodjeljuje se najopakijem frajeru. U nedjeljno jutro to je postao Max Holloway.

Holloway je imao prednost, svejedno je tražio spektakl

Dvojica suparnika, za mnoge neki od najboljih udarača UFC-ove promocije, nisu se štedjeli od samog početka borbe. Jedan od ključnih trenutaka meča bio je stražnji kružni udarac nogom kojim je Holloway slomio nos Gaethjeu, a ono što je prelomilo borbu dogodilo se na samom kraju pet rundi žestokog iscrpljivanja.

Holloway je bio dominantniji i imao je prednost, no tražio je spektakularnu završnicu. Samo deset sekundi prije kraja borbe pokazao je sredinu kaveza svom suparniku i pozvao ga da dođe. Uslijedilo je deset sekundi udaranja bez obrane, a u posljednjoj sekundi Hollowayom desni kroše odsjeo je na Gaethjeovom licu za kraj žestokog obračuna.

Pročitajte više