Prva faza svjetskog prvenstva u League of Legends je gotova, poznati parovi u doigravanju

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Posljednji dan razigravanja skupina u play-in fazi svjetskog prvenstva u League of Legendsu donio je neke zanimljive situacije. Fnatic je zadržao prvo mjesto u skupini C iako su izgubili meč protiv vijetnamskog tima Young Generation, a 1907 Fenerbahče i Hong Kong Attitude zbog izjednačenog rezultata igrali su meč za prvo mjesto u skupini. 

>>POČELO JE SVJETSKO PRVENSTVO U LEAGUE OF LEGENDSU Evo što sve trebate znati
 
>>Prvi dan svjetskog prvenstva u League of Legendsu favoriti opravdali očekivanja
 
>>Drugi dan svjetskog prvenstva u League of Legendsu Cloud9 i Team WE nastavili dominaciju
 
>>Fnatic i 1907 Fenerbahče obilježili treći dan svjetskog prvenstva u League of Legendsu
 
Završio je i četvrti dan prve faze League of Legends World Championshipa. U skupini C Young Generation je uspio upisati dvije pobjede savladavši Kaos Latin Gamers i Fnatic te s puno boljom igrom nego prethodni dan osigurao prolaz u doigravanje. Fnatic je pobjedom nad Kaos Latin Gamersom uspio u svom prvom meču dana osigurati prvo mjesto u skupini tako da je za njih meč protiv Young Generationa bio za prestiž. Ipak, Fnatic je pokazao određene slabosti i s takvom igrom neće dogurati daleko. 
 
Skupina C
 
Fnatic 3-1
Young Generation 2-2
Kaos Latin Gamers 1-3
 
U skupini D kako je bilo i očekivano Hong Kong Attitude i 1907 Fenerbahče borili su se za prvo mjesto u skupini. Nakon što su oba tima pobijedili japanski Rampage, Hong Kong Attitude je uspio nadigrati 1907 Fenerbahče te se tako s njime izjednačiti u omjeru pobjeda i poraza. Kako pravila nalažu odigran je još jedan meč koji će odlučiti pobjednika skupine. U odličnom meču u kojem su oba tima igrala oprezno na kraju je slavio turski prvak, a odličnu partiju je odigrao koreanac u redovima Fenerbahčea Kim "Frozen" Tae-il na midu.
 
Skupina D 
 
1907 Fenerbahče  4-1
Hong Kong Attitude 3-2
Rampage 0-4
 
Završetkom mečeva po skupinama u play-in fazi dobili smo parove za doigravanje. U seriji do tri pobjede odlučivat će se koji će timovi ući u grupnu fazu glavnog dijela turnira. Mečevi će se igrati 28. i 29. rujna s početkom u 5:00 odnosno 9:00. Ovako izgledaju parovi.
 
Screenshot: Twitch.tv 
 
Pobjednici skupina ne bi trebali imati problema s prolaskom u iduću fazu natjecanja. Cloud9 je veliki favorit kao i Team WE. Ukoliko 1907 Fenerbahče bude na razini i oni bi trebali biti sigurni putnici. Međutim, nesiguran nastup Fnatica daje nadu Hong Kong Attitudu da mogu nadigrati jednu od najboljih europskih ekipa te se plasirati na glavni dio turnira. 
 
Velika je razlika što će se sada protivnici moći prilagođavati protivniku pošto se ne igra jedan meč već minimalno tri, a  određeni timovi tek u takvim situacijama pokažu puni potencijal. Sada će biti puno manje prostora za iznenađenja i u doigravanju će pobijediti momčadi koje su u boljoj formi te u tom trenutku na višoj razini. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više