Prva pobjeda Dortmunda nakon dva i pol mjeseca, Kovač i Rebić preokretom slomili HSV

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Eintrachta ostvarili su vrijednu 2:1 pobjedu na gostovanju u Hamburgu, u utakmici 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a tri boda je prvi put nakon više od dva mjeseca bez pobjede osvojila i Borussia Dortmund slavljem u Mainzu.

Momčad Nike Kovača nije dobro otvorila dvoboj. HSV je poveo u 9. minuti pogotkom Papadopoulosa glavom. No, momčad iz Frankfurta se brzo oporavila i do 24. minute potpuno preokrenula rezultat. U 16. minuti Wolf je snažnim udarcem pogodio za 1-1, a u 24. minuti Gaćinović je precizno završio lijepu akciju Eintrachta za 2-1.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad koja se s nova tri boda probila na peto mjesto. Eintracht ima 25 bodova, baš kao i dvije Borussije među kojima se smjestio na ljestvici.

Zanimljivo, Kovačev Eintracht je kod kuće skupio samo dvije pobjede ove sezone dok su u gostima uvjerljivo najbolja momčad Bundeslige sa samo jednim porazom i pet pobjeda u devet utakmica.

Momčad iz Dortmunda slavila je sa 2:0 na gostovanju u Mainzu, a pogotke su postigli Sokratis u 55. minuti i Kagawa u 89. minuti.

Pod vodstvom novog trenera Petera Saegera Borussia Dortmund prekinula je post koji je trajao od punih osam utakmica bez bundesligaške pobjede, još od 30. rujna i gostujućeg trijumfa kod Augsburga. Ako zanemarimo pobjedu u njemačkom kupu protiv niželigaša, ukupno su u Bundesligi i Ligi prvaka nanizali čak 13 utakmica bez pobjede.


Borussia Moenchengladbach je poražena na gostovanju kod Freiburga koji je nastavio tamo gdje je stao u nedjelju, nakon velikog preokreta u Koelnu. Tada je Freiburg okrenuo zaostatak 0-3 u pobjedu 4-3, a dva pogotka pala su u završnih pet minuta dvoboja, oba iz kaznenih udaraca. Oba puta strijelac je bio Petersen, a isti je igrač donio Freiburgu nova tri boda i ponovno prezicno izvedenim kaznenim udarcem u 20. minuti dvoboja.

Drugoplasirani RB Leipzig nastavio je lošu seriju u prosincu. U tri odigrane utakmice drugoplasirana momčad Bundeslige još ne zna za pobjedu. U Wolfsburgu su spašavali bod nakon što je Verhaegh doveo domaće u vodstvo iz kaznenog udarca u 15. minuti. Pogotkom Halstenberga u 52. minuti Leipzig je izjednačio. Gosti su dvoboj završili sa desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Upamecano.


Leipzig ima 28 bodova i za vodećim Bayernom zaostaje sedam bodova, a Bavarci još moraju odigrati utakmicu 16. kola u kojem su domaćini posljednjeplasiranom Koelnu.

Preostalih pet utakmica 16. kola na rasporedu je u srijedu, a sastaju se: Hoffenheim - Stuttgart (18.30), Bayer L. - Werder, Bayern - Koeln, Hertha - Hannover i Schalke - Augsburg (sve u 20.30). 


Njemačka - 16. kolo
HSV - Eintracht         1-2
(Papadopoulos 9 / Wolf 16, Gaćinović 24)
Mainz - Borussia D.     0-2
(Sokratis 55, Kagawa 89)
Freiburg - Borussia M.  1-0
(Petersen 20-11m)
Wolfsburg - RB Leipzig  1-1
(Verhaegh 15-11m / Halstenberg 52)

Ostale utakmice:
Hoffenheim - Stuttgart  (sri, 18.30)
Bayer L. - Werder       (sri, 20.30)
Bayern - Koeln          (sri, 20.30)
Hertha - Hannover       (sri, 20.30)
Schalke - Augsburg      (sri, 20.30) 

 

Rezultati by SofaScore


 

 

Pročitajte više