NBA

Prvaci razbili Netse na startu NBA sezone, Warriorsi u gostima svladali Lakerse

Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu/Guliver

POČELA je 76. sezona NBA lige, a prve su večeri igrale četiri možda i najatraktivnije momčadi. Branitelji naslova Milwaukee Bucksi lako su svladali Brooklyn Netse 127:104, a Golden State Warriorsi su u gostima bili bolji od LA Lakersa 121:114. Tako su dvije momčadi koje analitičari smatraju najvećim favoritima za finale u sezonu krenule porazima.

Bucksi su prije utakmice u svečanoj ceremoniji dobili svoje šampionsko prstenje, a onda odmah u prvoj četvrtini stvorili dvoznamenkastu prednost protiv Netsa te ih u posljednjoj potpuno slomili i došli do uvjerljive pobjede na startu sezone.

Antetokounmpo dominirao

Giannis Antetokounmpo postigao je 32 koša uz 14 skokova i sedam asistencija, a Khris Middleton i Pat Connaughton ubacili su po 20 poena za Buckse. Netse je s 32 koša, 11 skokova i četiri asistencije predvodio Kevin Durant, James Harden je uz 20 poena sakupio po osam skokova i asistencija, a Patty Mills je s klupe zabio 21 koš. 

Kyrie Irving, dakako, nije sudjelovao u porazu. Treća zvijezda Netsa zbog odbijanja cjepiva ne smije igrati na domaćim utakmicama, ali u klubu su odlučili da ga ne žele koristiti samo kad mu raspored dozvoli pa su ga potpuno odstranili iz momčadi.

Velika trojka za početak je i dalje velika dvojka

LA Lakersi su dovođenjem Russella Westbrooka oformili veliku trojku, ali kralj triple-doubleova imao je debi za zaborav s osam poena, pet skokova i četiri asistencije. Sav napadački teret pao je na LeBrona Jamesa (24 koša, 11 skokova, pet asistencija) i Anthonyja Davisa (33 koša, 11 skokova). Nitko drugi nije ostvario dvoznamenkasti učinak.

Stephen Curry Warriorse je vodio prvim triple-doubleom nakon siječnja 2016. godine. Završio je s 21 košem, 10 skokova i 10 asistencija. Jordan Poole u petorci mijenja Klaya Thompsona do njegova skorašnjeg povratka nakon više od dvije godine stanke sinoć je ostavio odličan dojam postigavši 20 koševa. Vrlo dobar debi za Warriorse imao je Srbin Nemanja Bjelica s 15 koševa, 11 skokova i četiri dodavanja.

Pročitajte više