PRVAK SE VEĆ ZNA? Durant nevjerojatnom serijom u zadnjoj minuti rasplakao Cleveland za 3-0 u finalu

Screenshot (Youtube)

NITKO u povijesti NBA doigravanja nije 0-3 pretvorio u 4-3. Ne samo u finalu, već u cijelom doigravanju. Da bi obranio naslov, Cleveland će morati postati prvi klub kojemu je to uspjelo.
 
Golden State je pobjedom u gostima 118:113 poveo 3-0 i jednu je pobjedu udaljen od drugog naslova u posljednje tri godine, a Kevin Durant od svog prvog u karijeri.
 
Upravo je Durant odlučio sjajnu utakmicu u Clevelandu. Minutu i pol prije kraja domaći su imali 113:109 i napad kojeg su promašili, a na drugoj strani je Durant zabio za 113:111.
 
Nakon toga trenutak koji je odlučio pobjednika - Kyle Korver promašuje otvorenu tricu nakon proigravanja LeBrona Jamesa, a Durant iz kontranapada dovodi Warriorse u vodstvo. Sljedeći je napad promašio Kyrie Irving i sporom završnicom natjerao momčad da mora napraviti prekršaj na Durantu koji je pogodio još dva bacanja za svoju seriju 7-0. Seriju kojom je vjerojatno i prelomio finale. 
 

 
Imali su Cavsi priliku za izjednačenje, ali su posljednju akciju odigrali očajno, izgubili loptu i utakmicu.
 
Šteta zbog finala, kojeg je čekao cijeli svijet, jer je Cleveland napokon pokazao da se može nositi s vjerojatno najboljom ekipom u povijesti sporta. 
 

 
LeBron je predvodio Cleveland s 39 poena, 11 skokova i devet asistencija, a koliko je bitan za momčad govori i to što je odmarao dvije minute, a Cleveland je taj period igre izgubio sa čak deset poena razlike. 
 
Napokon je dobio pravu podršku u Irvingu koji je s 38 poena i spektakularnim prodorima izludio Golden State.
 
Na drugoj strani je Durant, prvi favorit za nagradu MVP-a finala postigao 31 poen. Klay Thompson je ubacio 30, većinu u prvoj četvrtini, a Steph Curry je utakmicu završio s 26 poena i čak 13 skokova. 
 
Četvrta utakmica igra se u Clevelandu, u noći s petka na subotu. Ako Golden State pobijedi, postat će prva momčad koja je osvojila naslov bez poraza u doigravanju s omjerom 16-0.
 

Pročitajte više