Esport

Prvak svijeta u Fortniteu proglašen esportašem godine, bio nominiran i Perkz

Foto: EPA-EFE

NA DODJELI nagrada The Game Awards 2019.  za uspjehe u industriji videoigara najboljim esportašem godine u jakoj konkurenciji proglašen je mladi Kyle "Bugha" Giersdorf, koji je ušao u povijest osvajanjem prvog svjetskog prvenstva u megapopularnom Fortniteu, što mu je donijelo i tri milijuna dolara.

U Microsoft Theateru u Los Angelesu dodijeljene su prestiže nagrade za uspjehe u industriji videoigara. Najviše nominacija dobio je Death Stranding velikog Hidea Kojime, koji je svojom novom igrom izazvao podijeljene reakcije nakon velikih očekivanja. Najviše nagrada, čak njih četiri, osvojila je igra Disco Elysium tvrtke ZA/UM, Igrom godine proglašen je Sekiro: Shadows Die Twice. 

Međutim, domaću publiku je najviše zanimala nagrada za najboljeg esport igrača godine za koju je nominiran bio Luka "Perkz" Perković, vođa League of Legends ekipe G2 Esports koja je u ovoj godini osvojila tri titule i igrala finale svjetskog prvenstva. Uz Perkza, za tu prestižnu nagradu bili su još nominirani legendarni Faker, ponajbolji CS:GO igrač S1mple te Sinatraa, a na kraju je slavio Bugha. Pobjednika je proglasio igrač Golden State Warriorsa Stephen Curry.

Pročitajte više