Prvenstvo Paulista: Santos prvak unatoč porazu

NOGOMETAŠI Santosa izgubili su pred 36.000 ljudi na svom Pacaembu stadionu od Santo Andrea 3:2, ali su svejedno osvojili naslov prvaka Savezne države Sao Paulo.

U prvoj utakmici prošle nedjelje Santos je na gostovanju slavio istim rezultatom (3:2). Titula je momčadi Dorivala Juniora pripala jer tijekom ligaškog dijela natjecanja osvojila više bodova. Santos je osvojio 18. titulu prvaka Paulista. Posljednji je put momčad za koju je prije pedeset godina igrao Pele regionalni naslov proslavila 2007. godine.

Do trijumfa su domaći došli iako su utakmicu završili s osam nogometaša. Isključeni su im Leo (23. minuta), Marquinhos (37.) i Brum (83.). Gostima je u 23. minuti isključen Nunes. S dva igrača manje u polju Santos je zamalo stradao u posljednjoj minuti, kada je napadač gostiju Rodriguinho iz izgledne prilike pogodio vratnicu.

Već prije prvih isključenja Santo Andre je vodio 2:1, a na 2:2 Santos je izjednačio u situaciji s po deset nogometaša na travnjaku. Oba je gola za domaće zabio 18-godišnji Neymar, nova zvijezda brazilskog nogometa. Prvi je zabio na asistenciju Robinha, drugi na dodavanje Paula Henriquea Gansa, dvojice najboljih igrača kluba. Oba su dodavanja i Neymarovi golovi bili spektakularni, kao uopće i igra Santosa u dosadašnjem dijelu sezone u Brazilu.

Santos je trenutačno najatraktivnija brazilska momčad. U 30 ovosezonskih utakmica njegovi su igrači zabili ravno stotinu golova, od čega čak 63 u posljednjih 14 dvoboja. Brazilsko nacionalno prvenstvo, Serie A, počinje za dva tjedna.

Paulista prvenstvo, finale, uzvratna utakmica:

Santos – Santo Andre 2:3, prva utakmica 3:2 (Neymar 7, 37 / Nunes 1, Ale 19, Branquinho 44)

Pročitajte više